Dezvăluiri

Incredibil ce-a pățit un fost lider din CE Oltenia. ”Mi-au tăiat pensia cu 350 de lei!”

Fostul lider sindical de la Termocentrala Turceni, Nicușor Beșliu, a fost, marți, pentru scurt timp, în greva foamei în fața sediului Casei de Pensii Gorj.

Nicușor Beșliu a lucrat la Termocentrala Turceni din cadrul Complexului Energetic. Energeticianul este unul dintre angajații CEO care au protestat pentru reducerea vârstei de pensionare în minerit și energie. Omul a reușit să se pensioneze, numai că a primit nu mai puțin de 5 decizii de pensionare pe Legea nr.197/2021. Ultima, i-a redus pensia cu 350 de lei. Nemulțumit de această situație, fostul angajat al CE Oltenia a încercat să protesteze, marți, în fața Casei de Pensii Gorj, însă a fost chemat la discuții de conducerea instituției.

“La prima oră, m-a chemat doamna directoare la dânsa să-mi explice de ce nu pune în practică o hotărâre a unei instanțe. Am câștigat procesul, în primă instanță, la Târgu-Jiu, pe 19 octombrie și, acum, în februarie, mi-au trimis 2 decizii în două zile diferite, una pe 15, una pe 16, una cu un cuantum de 4800, una cu 5600 lei, inițial, ieșisem la pensie cu 5.935 de lei. Deci, o pensie mai mică cu 300 și ceva de lei. Directorul Casei de Pensii Gorj are 3000 de procese cu minerii și energeticienii de bine ce aplică legea. În motivarea instanței scrie că obligă pârâta să plătească reclamantului dreptul de pensie raportat la cererea de înscriere din 20.02 și până în data de 18, data de la care își produce efectele decizia pe care mi-au acordat-o. Din 18 mai, ei mi-au acordat dreptul de pensie și, acum, se scade pensia, explicația doamnei director este că, la data de 20.02, eu nu am avut adeverință pe Legea 74, de aceea este punctajul mai mic”, afirmă Nicușor Beșliu.

Dă din nou în judecată Casa de Pensii

Nicușor Beșliu anunță că va da, din nou, în judecată Casa de Pensii. Energeticianul vrea să oblige instituția să aplice în totalitate Legea nr.197/2021, care a recunoscut condițiile speciale de muncă în minerit și energie.

“Mai am încă un proces cu ei în instanță, o să-l deschid și pe al treilea. Au spus că o să-mi trimită o nouă decizie, este a 6-a. Prima a fost pe 29 iunie, anul trecut, dar o să mai primesc și trebuie să le contest pe toate. Ei trimit atât de multe în speranța că rămâne una necontestată, că noi, acum, la pensie, nu avem altă treabă decât să ne plimbăm pe la tribunale. Nu vor să aplice Legea 197 în totalitate, dar nici măcar parțial, nu au aplicat nici împărțeala cu 25%, ei cred că nici nu au citit motivarea Tribunalului Gorj. Eu iau pastile de inimă, pentru că risc pe aici. Merg cu alt proces, ce să fac? Mi-a explicat doamna directoare, așa are ordin de la Casa Națională de Pensii să facă, așa o să facă în continuare. Pensia o iau în cuantum mai mic cu 350 de lei, acum, și mi-au oprit și din urmă, de când m-au scos la pensie. Deci, mi-au luat debite. Supărarea doamnei director, prima data când am fost la doamna director executiv Udroiu, a zis că nu hotărăsc judecătorii cum să aplice ei legea. Era foarte supărată că am dat în judecată, că dacă nu dădeam în judecată, nu mi se tăia din pensie. Asta a fost explicația pe care am primit-o pe 15 martie. Eu o consider o răzbunare”, a adăugat fostul angajat al CE Oltenia.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *