Dezvăluiri

Veste proastă pentru cei 1800 de angajați. Ce se întâmplă cu contractele lor

Liderul sindical de la Cariera Husnicioara, Paul Constantinescu, afirmă că șansele ca celor 1800 de noi angajați în CE Oltenia să le fie făcute contracte pe perioadă nedeterminată sunt nule.

Complexul Energetic Oltenia a încadrat, în anul 2022, pe perioadă determinată, de 6 luni, 1800 de angajați, pe fondul crizei energetice generate de războiul din Ucraina. De atunci, contractele de muncă le sunt prelungite, dar vor expira la finalul lunii iunie. Liderul sindical de la Cariera Husnicioara, Paul Constantinescu, membru în comisia de negociere a contractului colectiv de muncă, afirmă că șansele ca celor 1800 de noi angajați în CE Oltenia să le fie făcute contracte pe perioadă nedeterminată, sunt nule.

“Din discuțiile de la minister, până la urmă, nici ministrul nu a fost cât se poate de explicit, dar, cu siguranță, noi considerăm că e foarte mare nevoie de acest personal. Vă dau exemplu, la cariera Husnicioara, jumătate din personal este personal nou angajat, în condițiile în care se dorește, fără îndoială, o funcționare în condiții, să spunem, de limită, de avarie, ca să nu exagerăm, dar, până la urmă, este o realitate. Plecarea salariaților din toate subunitățile, ar implica în mod evident închiderea masivă de capacități și, fără îndoială, limitarea producției și, odată cu limitarea producției, evident că nici bugetul nu mai poate fi satisfăcut, nerealizând atât terrawații, cât și cantitatea de cărbune pe care compania și-a propus-o pentru 2024. Dacă mă întrebați pe mine, angajarea salariaților pe perioadă nedeterminată, șansele sunt minime sau poate nule, atâta timp cât știm foarte bine că CEO trece printr-un proces de restructurare, va fi foarte greu. Anul trecut, plecarea a foarte mulți salariați care au ieșit pe Legea 197 a lăsat, fără îndoială, și un gol și, totodată, s-a acoperit, până la urmă, cu necesarul de personal din cei cărora li s-a prelungit perioada determinată, dar există o posibilitate ca un număr de angajați să poată să beneficieze de o perioadă determinată cu un număr de luni mai mare. O dată, pentru o predictibilitate atât din punct de vedere al unităților, cât și pentru oameni, până la urmă, pentru că sigur și ei sunt într-o stare de tensiune și incertitudine. Lipsa asta de predictibilitate, contracte pe 3, pe 6 luni nu sunt deloc benefice, nici pentru salariați, care deja, unii dintre ei au aproape 2 ani și au căpătat o experiență și unii dintre ei sunt oameni care lucrează și sunt implicați efectiv în meserii care sunt deficitare și la care ei au reușit să facă față”, a precizat liderul sindical.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *