Dezvăluiri

LIDER FNME: MII de plecări din CE Oltenia, în următorii ani

Preşedintele Federaţiei Naţionale Mine Energie, Dumitru Pârvulescu, atrage atenţia că, în următorii 5 ani, vor dispărea 5000 de locuri de muncă din cadrul Complexului Oltenia şi de la firmele prestatoare.

Complexul Energetic Oltenia este aproape pus pe butuci. Compania a funcţionat, duminică dimineața, cu un singur grup energetic la Termocentrala Rovinari. Cele de la Turceni, Craiova II și Ișalnița au fost pe zero. CEO a livrat în sistemul enegetic naţional numai 276 MWh. Federaţia Naţională Mine Energie a cerut premierului Ludovic Orban şi ministrului Economiei, Virgil Popescu, să stopeze importurile de energie din țări non UE, care nu sunt obligate să plătească certificate de carbon. Dumitru Pârvulescu spune că răspunsul primit a fost: “vom analiza”. Liderul FNME atrage atenţia că dacă guvernanţii nu vor veni cu programe prin care să ajute Complexul Oltenia, în următorii 5 ani, judeţul Gorj va fi grav afectat. Dumitru Pârvulescu crede că se vor pierde circa 5000 de locuri de muncă din cadrul companiei şi din rândul prestatorilor CEO. “Nu contează că a rămas o economie de 60 de milioane de euro, din împrumutul oferit de stat pentru achiziționarea certificatelor de carbon, pentru că împrumutul a fost condiționat de un program de restructurare, ceea ce va însemna mii de plecări din cadrul companiei, în următorii ani. Nu am de ce să mă bucur că au rămas aceşti bani, atât timp cât va urma o reducere a mii de locuri de muncă din cadrul societăţii, plus alte mii de locuri de muncă din rândul celor care lucrează pentru această companie. Problemele, în viitor, vor fi foarte delicate în ceea ce priveşte locurile de muncă din judeţul Gorj. În următorii 5 ani, vor fi cu 5000 de locuri de muncă mai puţine decât în prezent. În acest context, politicul ar trebui să gândească nişte programe, pentru că, după ce Gorjul, e sărac, va deveni şi mai sărac în 5 ani de zile. Depindem în proporţie foarte mare de deciziile pe care le ia guvernul. Ştiţi că am făcut această scrisoare deschisă către premier şi ministrul Economiei în care am cerut stoparea importului de energie din ţările non UE. Ni s-a răspuns că se va analiza cererea noastră. În continuare, aţi văzut că se importă şi 1400 de MW, în timp ce noi la Complexul Oltenia stăm acasă”, a conchis Dumitru Pârvulescu.

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. Solutia pt Gorj ar fi ca CEO sa revina la structura organizatorica din anul 1990. Trebuie sa se scape de unitatile nerentabile.

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button