Ultima oră

Informare Distribuție Oltenia despre remedierea incidentelor provocate de condițiile meteo

Distribuţie Oltenia informează: echipele operatorului sunt în permanenţă în teren pentru remedierea incidentelor provocate de condiţiile meteo deosebite în judeţele Argeş, Dolj, Gorj, Mehedinţi, Olt, Teleorman şi Vâlcea

Astăzi 24.03.2020, ora 18:00 se mențin sub incidenţa codului portocaliu de ninsori abundente, strat de zăpadă consistent şi viscol, judeţele Dolj, Mehedinți, iar județele Argeş, Gorj, Olt, Teleorman şi Vâlcea se află sub incidența codului galben, până la ora 20:00.

Încă de la începutul atenţionării meteo, operatorul de distribuţie a monitorizat starea reţelelor electrice afectate direct de evoluţia nefavorabilă a vremii şi a intervenit prompt în teren.

Pe fondul condiţiilor meteo nefavorabile, astăzi, 24 martie, la ora 18:00, la nivelul judeţelor din aria operaţională Distribuţie Oltenia, erau înregistrate următoarele deficienţe în alimentarea cu energie electrică care afectau parţial localitățile menţionate mai jos:

  • Judeţul Argeş – doar 139 de deranjamente individuale, pentru care 17 echipe se află în teren pentru remediere.
  • Judeţul Gorj – doar 11 de deranjamante individuale, pentru care 8 echipe Distribuție Oltenia depun toate eforturile pentru remediere.
  • Judeţul Teleorman – 108 de deranjamente individuale și localitatea Dobreni afectată parțial. Pentru remedierea tuturor deficiențelor 13 de echipe se află în teren pentru o intervenție cât mai rapidă.
  • Judeţul Vâlcea – 98 de deranjamente individuale, pentru care 11 echipe Distribuție Oltenia se află și la această oră în teren pentru remediere.
  • Județul Dolj – 158 de deranjamente individuale și afectate parțial sau total localitățile: Leu, Castranova, Zănoaga, Dioști, Radomir, Ciocănești, Galicea Mare, Craiova, Lipov, Sopot – Raznic, Oghian, Bărboi, Gogoșu, Secu, Comănicea și Busu.Pentru toate aceste deficiențe electrice un număr de 23 de echipe Distribuție Oltenia depun toate eforturile pentru remediere.
  • Județul Olt – 198 de deranjamente individuale și următoarele localități afectate parțial: Perieți, Radomirești, Stoicănești, Văleni.Pentru care un număr de 24 de echipe depun toate eforturile pentru remediere.
  • Județul Mehedinți – 43 de deranjamente individuale și localitățile:Cearnagu,

Oprișor, Noapteșa. Pentru cele 3 localități afectate parțial, 7 echipe Distribuție Oltenia lucrează la remedierea deficiențelor.

Menţionăm că pentru intervenţia în zonele de autoizolare, respectiv carantină, echipele de intervenţie utilizează echipamente speciale de protecţie şi prevenţie, şi urmăresc un protocol special, fără să fie afectată durata şi calitatea intervenţiei.

Este important de precizat că precipitaţiile însemnate cantitativ, vântul şi terenul accidentat creează în continuare condiţii aspre şi o misiune extrem de dificilă pentru echipele operative, accesul acestora devenind extrem de anevoios şi pe alocuri limitat.

Operatorul Distribuţie Oltenia monitorizează continuu situaţia reţelelor electrice din aria sa operaţională, astfel încât disconfortul creat de evoluţia nefavorabilă a condiţiilor meteo să fie diminuat.

Rugăm persoanele aflate în izolare, respectiv carantină, să precizeze acest lucru la înregistrarea unor deranjamente electrice întrucât aceste situaţii speciale presupun măsuri suplimentare de protecţie pentru electricienii Distribuţie Oltenia care remediază deficienţele electrice precum şi colaborarea cu autorităţile publice competente (ISU/ DSP).

Reamintim faptul că semnalarea tuturor defecţiunilor în reteaua de distribuţie a energiei electrice din aria de operativitate Distribuţie Oltenia se poate face apelând numerele de telefon disponibile NON STOP pentru preluarea acestora:

  • 0800 500 000 –  număr de telefon gratuit în orice reţea;
  • 0251 408 006, 0251 408 007,  0251 408 008 – numere de telefon cu tarif normal în reţeaua naţională

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *