Actualitate

Instituţiile de învăţământ superior revin de miercuri la activităţi didactice cu prezenţă fizică

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu a transmis, marţi, că începând cu miercuri, 09.03.2022, instituţiile de învăţământ superior vor reveni la activităţi didactice cu prezenţă fizică.
Totodată, „începând cu data de 9 martie 2022 nu se mai suspendă cursurile cu prezență fizică în funcție de numărul de cazuri de infectări sau de gradul de ocupare al paturilor destinate celor cu COVID-19”, anunță Ministerul Educației într-o adresă trimisă inspectoratelor școlare, marți seara. În adresa semnată de secretarul de stat Sorin Ion se precizează că elevii aflați în carantină, la momentul terminării stării de alertă, vor respecta deciziile DSP în vigoare și vor reveni la școală după ce acestea expiră. La fel, clasele aflate în online din cauza cazurilor de COVID-19 vor reveni la ore cu prezență fizică după ce termenele stabilite pentru suspendare vor fi expirat.

Elevii nu vor mai fi obligaţi să poarte masca de protecţie în şcoli, începând de miercuri, 9 martie. Starea de alertă se va încheia în România, aşa că Sorin Cîmpeanu, ministrul educaţiei, a anunţat ca dispare şi obligativitatea purtării măştii în şcoli. „Însă, în calitate de ministru al Educaţiei, recomand purtarea măştii de protecţie în spaţii închise (în şcoli, grădiniţe şi universităţi), chiar dacă nu va exista obligativitatea pentru masca de protecţie”, a explicat Cîmpeanu.

„Concret, nu vor mai fi posibile predarea şi examinarea online. Odată cu ieşirea din starea de alerta, ordinul comun al miniştrilor Sănătăţii şi Educaţiei, emis în baza OUG 141 din 2020 şi a legii 55 din 2020 îşi încetează automat valabilitatea. Însă, în calitate de ministru al Educaţiei, recomand purtarea măştii de protecţie în spaţii închise (în şcoli, grădiniţe şi universităţi), chiar dacă nu va exista obligativitatea pentru masca de protecţie. Recomand, de asemenea, respectarea riguroasă a regulilor de igienă”, a explicat Cîmpeanu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button