Social

Insule ecologice pentru digitalizate pentru colectarea deșeurilor în Târgu Jiu

Primăria Târgu Jiu a alocat suma de aproape 1 milion de lei pentru execuția de platforme la obiectivul de investiții „Insule ecologice digitalizate pentru colectarea deșeurilor în Municipiul Târgu Jiu”. Autoritățile locale au la dispoziție un proiect care are ca obiectiv înființarea a 100 de insule digitale pe raza municipiului Târgu Jiu.

În fapt, se propune amplasarea unor pubele pentru depozitarea deșeurilor colectate selectiv. Containerele vor fi disponibile lângă actualele puncte de colectare a gunoiului menajer din cartiere. Totul va fi monitorizat digital. Cetățenii vor beneficia de brățări sau cartele de acces care vor înregistra în sistemul digital toate categoriile de deșeuri selective introduse în containere. Este vorba de: carton, sticlă, plastic și metal.

Insulele digitale vor crește procentul de gunoi colectat selectiv. Fiecare familie va primi patru tipuri de saci. Programul se va adresa în special cetățenilor care locuiesc la bloc.

În momentul de față doar 34% din gunoiul din Târgu Jiu este colectat selectiv. Deșeurile colectate selectiv depuse în containerele din insulele digitale se vor scădea din taxa lunară plătită de beneficiari.

În același timp intenția primăriei este de a monitoriza video toate zonele unde se colectează gunoi în cartiere. Vor fi montate camere de supraveghere în 123 de zone, inclusiv acolo unde avem depozite necontrolate, unde se abandonează periodic gunoi.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *