Eveniment

Intrarea medicilor de familie din Bâlteni în propriile cabinete a fost blocată de un executor judecătoresc

Activitatea celor trei medici de familie din comuna Bâlteni este blocată după ce aceștia nu mai pot să intre în propriile cabinete. Un executor judecătoresc a venit miercuri, la prânz, și a pus în posesie o femeie trecută de 80 de ani, care locuiește acum în Canada, cu terenul din jurul clădirii în care se află cabinetele medicale, astfel că medicii și pacienții nu mai pot să intre în clădire. „Este vorba de o suprafață de cinci metri din jurul dispensarului, de la poartă și până la intrare. Instanța de judecată a decis, după ani de procese, să o împroprietărească o femeie, care acum trăiește în Canada. Cabinetele medicale au fost vândute către medici, dar nu și terenul din jur“, a spus Marius Popescu, primarul ales al comunei Bâlteni.

Acesta a spus că au fost purtate discuții cu proprietara în vederea vânzării suprafeței către medici, dar aceasta a refuzat. „O să am și eu o discuție cu dumneaei și o s-o încerc să o conving, pentru că situația este gravă, pentru doar cinci metri de teren“.

În paralel, medicii au deschis un proces pentru asigurarea servituții. Deocamdată, activitatea medicilor continuă în actualul dispensar.
Marius Popescu a precizat că se vor pune la dispoziție spații în incinta unui cămin cultural pentru funcționarea cabinetelor medicilor de familie, după obținerea autorizărilor necesare.

   

Citește și: