Actualitate

Investiții importante în școlile din Târgu Jiu

Autoritățile locale din Târgu Jiu au în lucru mai multe proiecte pentru creșterea performanței energetice în unitățile de învățământ. Edilul din Târgu Jiu speră să reușească să obțină finanțare de la Fondul de Mediu pentru aceste proiecte. Investițiile se referă la anveloparea clădirilor, refacerea instalațiilor electrice și termice, dar și la un sistem modern de gestionare a energiei.

„Avem posibilitatea să atragem investiții importante de la Fondul de Mediu, așa că lucrăm la mai multe proiecte pentru creșterea performanței energetice în unitățile de învățământ. Pentru început, avem în vedere colegiile „Ecaterina Teodoroiu”, „Ion Mincu” și căminul Colegiului Național „Spiru Haret”, fiind vorba de o sumă de 10 milioane de lei, de la Fondul de Mediu.
Investițiile se referă la anveloparea clădirilor, refacerea instalațiilor electrice și termice, dar și la un sistem modern de gestionare a energiei. Pe lângă îmbunătățirile evidente, consumul de energie se va reduce cu aproximativ 60%, reducându-se, totodată, și nivelul de noxe generate de sistemele de încălzire.
Continuăm să atragem cât mai multe fonduri extrabugetare pentru dezvoltarea municipiului Târgu Jiu”, a anunțat primarul municipiului Târgu Jiu, Marcel Romanescu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button