Actualitate

Investitorii care vin în Gorj vor beneficia de cele mai mari ajutoare de stat din România

Societățile care investesc în județul Gorj pot să beneficieze de cele mai mari ajutoare de stat din România. Cosmin Popescu, președintele Consiliului Județean Gorj, a spus că interesul oamenilor de afaceri a crescut, după ce s-a aprobat acest ajutor de stat.

„Gorjul, conform unei noi hotărâri de guvern, aprobată acum trei săptămâni, are o intensitate a ajutorului de stat pe tot teritoriul județului de 70%, iar acest lucru a dat idei multor oameni de afaceri care doresc să vină și să investească, pentru că este cea mai mare intensitate a ajutorului de stat acordată la nivelul țării. Intensitatea ajutorului de stat înseamnă gradul de cofinanțare pe care Guvernul României, prin Ministerul de Finanțe, o aplică celor care vin să investească. Finanțarea respectivă urmează să se recupereze în termen de cinci ani din taxele și impozitele pe salarii, conform activității pe care o are. Vorbim de investiții mari. Investiția minimă este de 10 milioane de euro, iar maximum este 57 de milioane de euro, conform hotărârii de guvern. Sunt 60 de coduri CAEN eligibile. Ajutorul de stat de care beneficiază firmele se returnează din taxele și impozitele pe o perioadă de cinci ani de la momentul punerii în funcțiune”, a declarat Cosmin Popescu.

Un investitor va trimite reprezentanți în Gorj pentru găsirea unui teren

Președintele Consiliului Județean Gorj a menționat că reducerea activității miniere a contat în acordarea ajutorului de stat. „Este o nouă schemă de stat pentru județul nostru. Am muncit mult pentru a implementa acest ajutor de stat. Am făcut dovada restrângerii activității din sfera minieră și energetică“, a adăugat Popescu.

Un investitor își va trimite reprezentanți în Gorj pentru găsirea unui teren. „Mai sunt și alte firme interesate din alte domenii de activitate pentru alte zone ale județului. Discutam cu un operator economic care va trimite în Gorj o firmă de consultanță care să identifice două – trei terenuri pe care noi le-am indicat, care sunt în proximitate rețelelor de alimentare cu energie electrică și gaze. Sunt firme care încearcă să acceseze forme de sprijin de la Guvernul României sau de la Uniunea Europeană“, a precizat președintele Consiliului Județean Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *