Dezvăluiri

Sindicalist CEO: Suntem pe 16 la salariu mediu, vom ajunge pe 35 după ce dispar 9.000 de locuri de muncă

Vor fi probleme majore în economia județului Gorj, după dispariția celor 9.000 de locuri de muncă de acum. Este opinia lui Dumitru Pîrvulescu, președintele Federației Naționale Mine Energie (FNME). Acesta este de părere că totul se va reflecta imediat în datele statistice cu privire la salariul mediu pe economie în județul Gorj. Astfel, de la un loc fruntaș în prezent, județul Gorj va ajunge pe ultimele locuri la nivel național. La Complexul Energetic Oltenia salariul mediu net este unul consistent care trece de o mie de euro și va crește și mai mult după includerea tuturor sporurilor în salariul de bază.

Acest lucru va avea ca efect creșterea salariului brut și implicit majorarea salariului net. În salariul de bază au fost incluse toate sporurile și primele multianuale, inclusive cota de cărbune și alte tipuri de venituri care până recent erau în afara salariului de bază. Decizia includerii sporurilor în salariul de bază a fost luată ca o măsură de protecție, pentru ca salariile să nu fie afectate în cazul în care vor fi înregistrate pierderi. Conform Planului de restructurare însă, actuala formă de organizare și dimensiunea actuală a Complexului Energetic Oltenia nu vor fi menținute multă vreme. Din 2026 ar trebui să se intre în rezervă de capacitate și să fie redus drastic numărul de angajați. De asemenea, ar trebui să fie înființată și o Filială pe Lignit care să preia activitățile miniere și grupurile pe lignit care vor mai rămâne.

„Suntem pe 16 la salariu mediu, vom ajunge pe 35 după ce dispar 9.000 de locuri de muncă. Este o situație de care toată lumea ar trebui să țină cont pentru că sunt indicatori economici care vorbesc despre situația salariilor în județ. Aceasta este realitatea. Nu vor mai exista salariile mari și foarte mari, să zicem bune de la Complexul Energetic Oltenia și nu vom mai fi în prima jumătate a clasamentului național la salariul mediu pe economie”, a precizat Dumitru Pîrvulescu, liderul FNME, organizație semnatară a Contractului Colectiv de Muncă.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *