Dezvăluiri

Tribunalul Gorj a decis: poate începe judecata oamenilor senatorului Iordache, acuzați de 11 infracțiuni de evaziune fiscală!

Magistrații Tribunalului Gorj au constatat, marți, legalitatea sesizării instanței cu rechizitoriul întocmit de procurori, în cauza în care patru oameni de afaceri, administratori și asociați în societăți care fac parte din grupul de firme Ydail, au fost trimiși în judecată, în urmă cu două luni și jumătate, pentru comiterea mai multor fapte de evaziune fiscală în formă continuată, respectiv complicitate la această infracțiune și au dispus începerea judecății. În dosarul care a ajuns pe rolul Tribunalului Gorj, în prima zi a lunii aprilie, după trei ani de cercetări, au fost trimiși în judecată directorul Ydail Construct SRL, Doru Ștefan Șandru, doi dintre asociații firmei, Mircea Vărzaru și Dumitru Ștefan Cauc, și unul dintre inginerii societății, Cosmin Ungureanu Cîndea.

Tribunalul Gorj a decis, la începutul acestei săptămâni, că actul de inculpare, în acest caz, este unul legal și a dispus începerea judecății, după ce, la finele lunii trecute, judecătorul de cameră preliminară a admis o parte din excepțiile formulate de inculpații Mircea Vărzaru, Ştefan Doru Șandru, Ştefan Dumitru Cauc şi Cosmin Ungureanu Cândea, cu privire la rechizitoriu.

Judecătorii au constatat, pe 25 mai a.c., „neregularitatea rechizitoriului Parchetului de pe lângă Tribunalul Gorj, în ceea ce privește descrierea faptelor (indicarea numărului actelor materiale a infracţiunii de evaziune fiscală în formă continuată, sub forma autoratului şi complicității)” și au stabilit un termen de 5 zile în care Parchetul să remedieze neregularitățile constatate şi să comunice judecătorului dacă menţine dispoziţia de trimitere în judecată sau solicită restituirea dosarului.

Procurorul a completat actul de inculpare, în trei zile, printr-o ordonanță, și a stabilit că cei trei inculpați, administratori și asociați ai firmei Ydail au comis câte 11 fapte de evaziune fiscală, iar inginerul, angajat al societății, a fost complice la toate aceste infracțiuni.

Trebuie spus că, în luna septembrie a anului trecut, Doru Ștefan Șandru, directorul societății a contestat, în instanță, durata cercetărilor în acest dosar, deschis în 2018, iar judecătorii le-au impus procurorilor finalizarea acestora până la finele lunii martie. În acest dosar a avut calitatea de „învinuit” și senatorul Ion Iordache, doar că, după dobândirea calității de parlamentar, procurorii au disjuns cauza care-l privește pe acesta și au trimis-o la Parchetul de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție în vederea finalizării urmăririi penale.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button