Ultima oră

IOHANNIS: „Se vor introduce NOI RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE – ce a fost până acum o recomandare devine obligație”

Președintele Klaus Iohannis a anunțat că recomandările din Ordonanță Militară 2 vor deveni OBLIGATORII începând de miercuri, 25 martie 2020. De asemenea, șeful statului a anunțat că va apela inclusiv la efective din Armata Română, pentru suplimentarea cadrelor din stradă, care să gestioneze situația generată de criza de coronavirus.

„Bună ziua. Tocmai am încheiat o ședință de lucru pe care am convocat-o. Au participat alături de mine premierul Ludovic Orban, ministrul de Interne, ministrul Sănătății și cel al Apărării. Împreună am evaluat situația, care devine din în ce în ce mai complexă, creată de epidemia de coronavirus.

Am discutat măsurile care trebuie luate. AM CONVENIT CĂ ESTE NEVOIE DE MĂSURI SUPLIMENTARE PENTRU SITUAȚIA CREATĂ DE CORONAVIRUS.

Se vor introduce NOI RESTRICȚII DE CIRCULAȚIE – ce a fost până acum o recomandare devine obligație, după principiul stăm acasă. Oamenii pot ieși la serviciu, la cumpărături absolut necesare de alimente de pe o zi pe alta. Însă aceste restricții devin obligații!

Am convenit ca în perioada aceasta să pregătim pentru persoanele din carantină sau izolare măsuri de supraveghere electronică, e absolută nevoie ca măsurile să fie respectate INTEGRAL. Am convenit să folosim ARMATA pentru a gestiona situația din teren. Va pune la dispoziție personal pentru suplimentarea forțelor de ordine publică, jandarmerie și poliție.

Un punct foarte special: persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani. E evident că avem nevoie de măsuri speciale pentru ele, dar și restricții speciale. pentru a le proteja se vor introduce restricții speciale! În sensul că în interesul lor propriu vor trebui să stea acasă.

Măsurile se cer luate prin ordonanță de urgență, hotărâri sau ORDINE MILITARE. Restricțiile vor fi prelucrate într-o ordonanță militară, care se va finaliza până la sfârșitul acestei zile și restricțiile vor intra în vigoare începând de mâine”, a declarat Iohannis.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *