Politică

Iordache: În PNL s-au ales apele: oportuniștii sunt într-o parte, oamenii care au principii sunt în altă parte

Senatorul PNL Gorj Ion Iordache a anunțat oficial că-l susține pe Ludovic Orban la președinția Partidului Național Liberal. Congresul de alegeri va avea loc, sâmbătă, 25 septembrie.

Ion Iordache se află pe lista compusă din zeci de parlamentari ai Partidului Național Liberal care, marți, au elaborat un „Apel pentru soluționarea crizei politice și guvernamentale”, în care își exprimă susținerea pentru Ludovic Orban la Congresul PNL de sâmbătă, 25 septembrie. Parlamentarul de Gorj spune că-l susține pe actualul președinte al Partidului Național Liberal pentru că, sub conducerea sa, PNL a făcut performanță. Ion Iordache afirmă că, de când a preluat frâiele echipa Cîțu, partidul a început să scadă în sondajele de opinie. Senatorul de Gorj este convins că Ludovic Orban va câștiga alegerile interne, dacă votul de la congres fi corect. „Sunt mai multe motive pentru care optez pentru Ludovic Orban. În primul rând, pentru că Ludovic Orban a demonstrat că poate să conducă partidul, să țină membrii partidului uniți și să facă performanță. Sub conducerea lui Ludovic Orban, PNL a avut cele mai mari performanțe din punct de vedere politic. În al doilea rând, pentru că, de când au luat frâiele și au preluat guvernarea, echipa din jurul domnului Cîțu, partidul a înjumătățit procentele în sondaje. Și în al treilea rând, pentru că oamenii din jurul domnului Orban, cel puțin parlamentarii pe care îi și cunosc, sunt cei mai de calitate oameni pe care îi are partidul. În opinia mea, dacă votul va fi secret și corect și vor fi lăsați delegații să voteze așa cum consideră ei, cu siguranță, va câștiga Ludovic Orban. Vom avea grijă să fie un vot curat. Dacă președintele și-ar vedea de treaba dumnealui și nu s-ar mai implica la fel, eu cred că sunt șanse mari să câștige și chiar dacă nu, cel puțin, în PNL, acum, s-au ales apele, adică oportuniștii sunt într-o parte și oamenii care au principii liberale și vor să construiască un partid care respectă membrii lui și respectă doctrina, sunt în cealaltă parte. Dacă Ludovic Orban va pierde alegerile, voi rămâne în aceeași echipă care s-a format acum. Sper să putem să ne compatibilizăm cu cealaltă echipă după alegeri, indiferent ce se va întâmpla, dar în orice caz, rămân în aceeași echipă în care sunt acum”, a conchis Ion Iordache.

„Florin Cîțu NU va mai fi premier”

Ion Iordache este convins că Florin Cîțu nu va mai fi premier după Congresul PNL. „Oricum, după alegeri, nu va mai fi Florin Cîțu premier, pentru că nu poți să te numești Partid Național Liberal și să fii folosit și resuscitat de PSD. Nu se poate așa ceva. Nu vor accepta liberalii, chiar dacă sunt destul de mulți acum în preajma lui Florin Cîțu, nu vor putea accepta decât foarte puțini această variantă cu PSD, care să te folosească la nesfârșit. Vedem ce se întâmplă. Au promis primarilor bani înainte de alegeri și nu le vor da, pentru că negocierea cu PSD a fost să primească mai mulți bani PSD decât PNL și, decât să vadă primarii liberali mai puțin, au preferat că facă rectificarea după alegeri. Acest lucru va conta, pentru că este încă o minciună pe care o spun membrilor de partid și primarilor”, a mai declarat senatorul liberal.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *