Politică

Iordache știe cine va câștiga șefia PNL Gorj: „Cea de-a treia tabără”

Senatorul Ion Iordache spune că bătălia pentru conducerea organizației județene a PNL Gorj va fi câștigată de ”cea de-a treia tabără”.

Situație tensionată în PNL Gorj după ce liderii de la centru l-au numit președinte interimar pe vicepreședintele regional Gigel Știrbu, urmând ca, în 2 luni, să fie organizată conferință județeană de alegeri. În organizație se cunosc două tabere până acum: una care-l susține pe deputatul Dan Vîlceanu și cea de-a doua a primarului Marcel Romanescu. Unii lideri liberali nu au exclus ca în cursa pentru postul de președinte să intre și senatorul Ion Iordache, plecat din PNL la Forța Dreptei. Fostul primar al orașului Turceni spune că este la curent cu discuțiile care au loc în această perioadă la Partidul Național Liberal. “Am fost primar liberal, știe toată lumea că prin natura a ce fac sunt un om de dreapta, poate din această cauză lumea mă asociază cu PNL. Mai mult decât atât, nici nu exclud la un moment dat și chiar consider că forțele de dreapta trebuie să se unească pentru a face față acestei mișcări destul de agresive și nocive de stânga pe care o avem, astăzi, în politica din România.(…) Sunt tot felul de discuții(nr. legate de situația din PNL). Și cum toată lumea constată că este un freamăt în PNL, normal că toată lumea discută cu toată lumea pentru a căuta soluții. Nu sunt străin de aceste discuții. Sigur că sunt deschis la discuții, e normal și consider că este și de datoria mea să discut, pentru că rolul nostru nu este să avem orgolii, suntem aleși de către oameni și trebuie să fim deschiși la toate soluțiile și bineînțeles să ne implicăm acolo unde considerăm că este mai bine pentru toată lumea. Nu știu ce se întâmplă în PNL, deocamdată, eu nu sunt în interiorul PNL, vedem ce se discută și la nivel național, care sunt abordările. Eu sunt deschis să am discuții și cu Dan Vîlceanu și cu Gigi Pecingină, cu toți oamenii din partid, pentru că se pare că acolo pe primul loc, în momentul de față, sunt orgoliile, și care prinde puterea, dar, de fapt, nu este un interes să se facă treabă în organizație și să se facă cu adevărat opoziție la PSD-ul întărit astăzi”, spune Ion Iordache.

„PNL Gorj trebuie să funcționeze bine”

Ion Iordache susține că ”cea de-a treia tabără” va câștiga alegerile interne din PNL Gorj. „Eu zic că va avea câștig de cauză cea dea treia tabără, pe care ei nu o știu, deocamdată. Din punctul meu de vedere, este o normalitate instalarea lui Gigel Știrbu, având în vedere cum stau, astăzi, lucrurile în organizație. Organizația este împărțită. Mai mult decât atât, la centru este o altă opțiune, adică aceea pe care au dovedit-o, să nu mai fie Dan Vîlceanu președinte. Vom vedea ce se va întâmpla, pentru că este important pentru județul nostru ca PNL la Gorj să funcționeze și să funcționeze bine. Vedem câtă demagogie este, astăzi, și în mesajele și în acțiunea PSD la Gorj legat de CEO, legat de ce se întâmplă în județ, neasumarea și eu consider că PNL de la Gorj care este cea de-a doua formațiune politică din județ trebuie să aibă un echilibru cât de curând și să poată să-și facă treaba ca și formațiune politică locală”, a conchis senatorul.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button