Știri externe

Italienii au fugit din regiunea Lombardia. Ce ar risca cei care nu respectă măsurile autorităților

Autoritățile din Italia au luat măsuri extraordinare pentru a stopa răspândirea coronavirusului. Una dintre decizii a fost plasarea Lombardiei și a altor 14 provincii în carantină, până la 3 aprilie. Dacă până atunci în jur de 500.000 de oameni erau afectați de astfel de măsuri, acum zona roșie cuprinde o populație de aproximativ 16 milioane.

Documentul a fost semnat la miezul nopții de premierul Giuseppe Conte și a apărut în presă cu câteva ore înainte ca măsurile să intre în vigoare. Imediat ce s-a aflat decizia, sute de persoane au luat gările cu asalt pentru a părăsi regiunea.

Jurnalista Ramona Voiculescu a oferit, în cadrul emisiunii Gândul LIVE, noi detalii despre oamenii care fugeau, încercând să evite decretul de izolare: „Sunt foarte mulți care se întreabă dacă nu cumva intenționat a fost lăsat să scape pe surse acel proiect de lege. Inițial, el avea prevăzute măsuri mult mai dure. Ulterior, a fost ținută o ședință cu guvernatorii din întregile regiuni și au încercat să le mai îmblânzească, subliniindu-se faptul că dacă nu se vor liniști lucrurile în momentul de față se va trece la planul B.”

Doar că autoritățile nu au prevăzut ce avea să se întâmple: oamenii au început să fugă, luând cu asalt trenurile. „Nu este normal ce au făcut și se iau măsuri dure în această privință, ajungându-se chiar la a fi închise persoanele care fac acest lucru.”, a mai spus jurnalista.

Cum se circulă în zonele roșii din Italia

Ramona Voiculescu a afirmat că persoanele aflate în zonele declarate roșii au voie să circule în perimetrul care este considerat a fi zonă de carantină. Persoanele vârstnice sunt ajutate de voluntari, care le procură medicamente și alimente.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *