Ultima oră

Klaus Iohannis, anunț după ședința de urgență: „Se vor introduce noi restricții. Vom folosi armata”

Președintele Klaus Iohannis anunță că se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români.

„Am discutat măsurile suplimentare care se cer în această perioadă. Am convenit că este nevoie de măsuri suplimentare pentru a fi în situația să încetinim răspândirea infecției.

Se vor introduce noi restricții de circulație și noi restricții pentru români.

Ce a fost o recomandare devine obligație”, a spus Klaus Iohannis.

Măsurile care reprezentau recomandări până în prezent devin obligatorii. Șeful statului spune că cetățenii pot ieși pentru a face cumpărători sau pentru a merge la serviciu.

„Am decis să folosim şi Armata pentru a gestiona mai bine situaţiile apărute în teren”, a adăugat președintele, precizând că restricțiile vor intra în vigoare de miercuri, 25 martie.

„Am convenit ca în această perioadă să pregătim pentru persoanele în carantină sau în izolare măsuri de supraveghere electronică”, a mai spus președintele, marți, la Palatul Cotroceni.

Potrivit lui Klaus Iohannis, e nevoie de măsuri speciale şi de restricţii speciale. Persoanele cele mai vulnerabile sunt cele peste 65 de ani.

Astfel, pentru persoanele peste 65 de ani se vor introduce restricţii speciale. Aceste persoane trebuie să stea, practic, tot timpul acasă.

„Aceste restricţii pe care le-am menţionat vor fi prelucrate în cursul zilei de astăzi, într-o ordonanţă militară care se va finaliza până la finele acestei zile, iar restricţiile vor intra în vigoare începând de mâine (miercuri, 25 martie 2020 – n.red.)”, a precizat Iohannis.

sursa: antena3.ro

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *