Ultima oră

Klaus Iohannis: După 15 mai vom putea circula liber. Va fi obligatorie purtarea măștii

Președintele a anunțat că după data de 15 mai, vom putea circula liberi. De asemenea toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise, dar și în transportul public în comun.

”Am văzut o nouă întâlnire pentru a începe să detaliem ce am anunțat ieri, așa numitul plan de relaxare. Vom avea în scurt timp un plan destul de detaliat pe care îl vom prezenta public.

Una din ele e cea cu masca de protecție. Am decis, astăzi,ca după 15 mai toată lumea va fi obligată să poarte măști de protecție în spațiile publice închise, în transportul public în comun.

Vom putea să renunțăm la mască poate la anul. O a doua măsură este una care va bucura pe foarte mulți: după 15 mai, vom renunța la restrângerile care privesc persoane, deci nu vom prelungi restricțiile de deplasări individuale, adică vom putea să ne deplasăm fără să trebuiască să declarăm unde și de ce mergem.

Multe restrângeri vor rămâne în vigoare o vreme, pentru manifestări de tot felul. Vor rămâne și alte interdicții în vigoare.

Până pe 15 mai, toate restricțiile rămân în vigoare. STAȚI ACASĂ!

După 15 mai, vom putea să ne mișcăm mai liber. Vom avea un plan de relaxare în pași. Activitatea școlară e importantă. Azi voi avea o întâlnire pentru un plan concret pentru revenirea elevilor la școală. Se lucrează la o analiză și un plan, cum se va reveni în activitatea economică, zona comercială. Să nu ne imaginăm că totul revine la normal în 15 mai. Virusul nu va dispărea, deci va trebui să găsim o modalitate de a trăi cu acest virus.”, a zis Iohannis.

sursa: antena3.ro

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button