Eveniment

„Lachiuț”, condamnat pentru mai multe furturi de calibru, rămâne în Penitenciarul Târgu Jiu

Transferat de la Penitenciarul Aiud la cel din Târgu Jiu, deținutul Laurențiu Cristian Stroe, zis ,,Lachiuț”, și-a cerut punerea în libertate. O instanță a Judecătoriei Târgu Jiu i-a respins cererea de eliberare condiționată, sentința fiind cu drept de contestație.

Stroe face parte din gruparea care, la începutul verii lui 2019, au băgat spaima în localnicii din zona de sud a municipiului, după ce au spart cu barosul o casă de pariuri din apropierea Colegiului Național ,,Spiru Haret”. Stroe și partenerii de jaf au fost condamnați atunci la închisoare cu executare. Magistrații au decis pentru fiecare dintre cei trei inculpați pedepse mai mici, după ce și-au recunoscut faptele și, astfel, au putut beneficia de clemența legislației în vigoare.

Cu aceasta ocazie, Cristian Laurențiu Stroe a fost condamnat la 3 ani și 9 luni detenție, dar el trebuia să stea în spatele gratiilor mult mai mult, întrucât este recidivist, iar pedepsele primite anterior și neexecutate ajung și ele acum la „scadență”. „Contopeşte pedeapsa principală de 3 ani şi 9 luni închisoare aplicată în cauză cu pedepsele de 5 ani şi 8 luni închisoare şi 1 an şi 6 luni închisoare aplicate inculpatului Stroe Laurenţiu-Cristian prin sentinţa penală nr. 105/26.03.2019 pronunţată de Judecătoria Petroşani, definitivă prin decizia penală nr. 460/13.06.2019 pronunţată de Curtea de Apel Alba-Iulia, în pedeapsa cea mai grea de 5 ani şi 8 luni închisoare, la care adaugă sporul de o treime din totalul celorlalte pedepse, rezultând pedeapsa de 7 ani şi 5 luni închisoare, pe care inculpatul o va executa”, a decis, cu trei ani in urmă, Judecătoria Târgu-Jiu.

Deși a executat trei ani de detenție, Stroe, implicat în mai multe furturi de răsunet în Valea Jiului, a vrut în libertate dar instanța de fost s-a opus.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button