Eveniment

Lacurile de pe Jiu s-au umplut de deșeuri

Lacurile de acumulare din Târgu Jiu s-au umplut de deșeuri în urma precipitațiilor puternice din ultima perioadă. Gunoaiele au fost aduse de deșeuri de viitură.

Viiturile lasă întotdeauna tone de deșeuri în urmă și încarcă apele noastre din nou cu cantități uriașe de plastic.

Adesea acordăm sprijin autorităților locale în lupta cu acest fenomen implicând de multe ori resurse umane și financiare foarte mari.

De ce se întâmplă acest lucru? Din păcate, rămân tot mai mulți oameni tributari obiceiului de a aduce gunoiul la râu sau de a-l „uita” pe malurile apelor.

În ciuda apelurilor repetate pe care le adresăm atât autorităților responsabile cu salubrizarea apelor în interiorul și în jurul localităților, dar și riveranilor, deșeurile ajung să plutească pe suprafața apelor solicitând intervenția de urgență a echipelor noastre. În caz contrar, gunoaiele amestecate cu materiale lemnoase pot bloca secțiunile de scurgere ale apelor provocând revărsări, dar pot afecta și funcționalitatea lucrărilor hidrotehnice“, au transmis reprezentanții Apelor Române.

Anul trecut, pe râul Jiu a fost montat, în parteneriat – cu Dorna și Asociația CSR Nest, o barieră de blocare a deșeurilor plutitoare.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Citește și
Close