Ultima oră

Legea 2 Mai a fost adoptată de Senat | Fără pedepse cu suspendare pentru traficanții de droguri

Legea 2 Mai este o iniţiativă legislativă a unor parlamentari PNL, care prevede creşterea sancțiunilor pentru traficanţii de droguri şi eliminarea posibilităţii suspendării executării pedepselor.

Proiectul de lege poartă numele localităţii 2 Mai, acolo unde Roberta şi Sebastian, doi tineri studenţi, au fost omorâţi de Vlad Pascu, un tânăr care conducea sub influenţa drogurilor.

Tragedia a avut loc anul acesta, pe 19 august, când Vlad Pascu a lovit în plin opt oameni, doi dintre aceștia pierzându-și viața.

Tânărul a fugit de la locul accidentului şi a fost găsit apoi de poliţişti în Vama Veche. Anchetatorii au stabilit că el se afla sub influenţa mai multor substanţe interzise, printre care cocaină, amfetamină şi metamfetamină.

Odată cu adoptarea Legii 2 Mai, traficanții de droguri nu vor mai scăpa de închisoare.

De asemenea, proiectul a venit în completarea Legii Anastasia, cea care nu mai permite ca un șofer care a produs un accident mortal sub influența alcoolului, drogat sau fără permis să scape de închisoare.

„-Fii curat la volan-” mi se pare un motto foarte bun de promovat. Este evident că ne obligă, mai ales gestul tatălui Anastasiei, să ne implicăm și mai mult în acest demers.

Nu este un demers de fațadă, nu este un demers politic, ci este un demers normal în anul 2023″, a spus premierul Marcel Ciolacu.

Senatorul Robert Cazanciuc a subliniat că acest proiect pune capăt pedepselor ușoare.

„Îți trimiți copilul la mare să se bucure de viață, însă el nu se mai întoarce. Cred că după 2 Mai, fiecare dintre noi va avea o strângere de inimă atunci când ne vom trimite copiii la mare, la munte sau chiar la școală.

Un zvon potrivit căruia autorul accidentului va scăpa de închisoare a readus în atenția opiniei publice diverse cazuri din trecut, care arătau că oameni influenți și foarte bogați au primit pedepse ușoare, pentru că legea permitea acest lucru.

Astăzi, legea nu mai permite!”, a spus senatorul PSD Robert Cazanciuc.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *