Actualitate

Legea porcului. Cum REACȚIONEAZĂ deputații de Gorj

Deputații PSD, Mihai Weber și USR, Radu Miruță au anunțat, joi, că nu vor vota nouă Legea porcului, care a trecut de votul Senatului.

Legea porcului, adoptată de Senat la data de 22 noiembrie, le interzice țăranilor să crească mai mult de cinci animale în gospodărie. Al șaselea devine ilegal și aduce minimum 5000 lei, amendă. Legea merge la vot în Camera Deputaților. Legea porcului vine la pachet cu mai multe restricții pentru cei care cresc porci în gospodărie, printre care se numără interzicerea deținerii scroafelor și interzicerea hrănirii porcilor cu resturi alimentare. Deputatul PSD Mihai Weber anunță că nu va vota actul normativ.

„Creșterea porcilor în gospodării face parte din tradiția poporului nostru, iar noi, parlamentarii PSD, nu ne vom opune niciodată acestui lucru. Am fost și vom fi întotdeauna aproape de țăranul român. Având în vedere virulența cu care pesta porcină a atacat acest sector animalier, cu toții ne dorim să protejăm crescătorul tradițional, dar și pe marii fermieri, care au închis porțile fermelor din cauza pestei porcine. Personal, nu sunt de acord cu interzicerea creșterii animalelor în gospodăriile românești și voi susține întotdeauna cauza oamenilor simpli și onești, menținând, totodată, siguranța în care sunt crescute aceste animale. Nu putem pune condiții restrictive privind numărul de porci. Trebuie luate măsuri împotriva pestei porcine, dar trebuie protejat crescătorul tradițional. Cu siguranță, voi vota împotriva acestei legi”, a conchis Mihai Weber.

Miruță: Nu voi putea vota așa ceva

Și deputatul USR Radu Miruță se opune Legii porcului. “Nu cred că România e pregătită, în acest moment, să renunțe la creșterea porcului în gospodărie. E momentul să nu mai lăsăm capul plecat în fața solicitărilor de la Uniunea Europeană. Jumătate din populația României trăiește în zona rurală. 60% dintre ei se încălzesc cu lemne. Estimarea mea este că jumătate dintre aceștia cresc porci. Indiferent de poziția grupului parlamentar, eu nu voi putea vota așa ceva. Am propus, în cadrul Biroului Politic Național al USR o analiză pe tema acestei legi și întoarcerea votului în Camera Deputaților.”, a conchis liderul Uniunea Salvați România Gorj.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *