Actualitate

Lucrări de reabilitare termoenergetică la un liceu din Târgu Jiu

Liceul de lângă Inspectoratul Școlar Județean Gorj va intra în reabilitare termică. Autoritățile locale au obținut o finanțare de 6,8 milioane de lei pentru creșterea performanței energetice la Liceul Tehnologic numărul 2 din municipiul Târgu Jiu. Suma asigură serviciile de proiectare, asistența tehnică și execuția lucrărilor. Obiectivul este ca până în această toamnă să fie gata proiectul tehnic, după care să fie demarate lucrările de reabilitare termoenergetică.

Se urmărește creșterea eficienței energetice a construcției cu funcțiunea de școală prin implementarea soluțiilor propuse de îmbunătățire a performanței energetice a anvelopei, îmbunătățirea performanțelor instalațiilor sanitare și termice, reducerea consumului de energie electrică pentru iluminat prin asigurarea de surse de energie din surse regenerabile.

Pentru a nu afecta activitatea didactică, în perioada anului școlar vor fi luate măsuri pentru mutarea elevilor în alte clase, în afara șantierului sau a zonelor de lucru. Astfel, se va putea lucra tot timpul, pentru ca firma de construcții să se încadreze în termenul stabilit pentru finalizarea lucrărilor de reabilitare termoenergetică a clădirii Liceului Tehnologic numărul 2 din Târgu Jiu.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *