Politică

Lider AUR: Puteam să renumărăm de o sută de ori, se renumăra aceeași fraudă!

Consilierul municipal, avocatul Eduard Lădaru, acuză guvernul PSD-PNL că a favorizat procesul de fraudare a alegerilor din 9 iunie.

Eduard Lădaru consideră că, prin decizia de comasare a alegerilor europarlamentare cu cele locale, guvernul PSD-PNL a creat premisele fraudării scrutinului din 9 iunie. În plus, liderul AUR a spus că la trucarea alegerilor au contribuit și modul în care au fost selectați președinții secțiilor de votare. În opinia sa, aceste poziții au fost ocupate de oameni nepregătiți. Eduard Lădaru a mai criticat și faptul că angajați ai primăriilor au fost numiți președinți de secții de votare.

„Sigur că a existat o diferență destul de mare de voturi între actualul primar și Iulian Popescu, asta este un lucru clar. Au fost foarte multe probleme în secțiile de votare, dar aceste probleme au fost create, în special, de Guvernul României, format din PNL și PSD, care ne spunea că dacă se aduce lângă scrutinul de la europarlamentare și scrutinul de la locale, nu e nicio problemă, că e doar un singur buletin de vot. Nu era doar un singur buletin de vot, era un buletin de vot pentru alegător în plus. Pentru secția de votare a însemnat un timp de lucru în plus, având în vedere și gradul de oboseală cu 30-40% mai mult decât trebuia să muncească. Aceste lucruri trebuiau gândite de către Guvernul României, care n-a gândit și a facilitat procesul de fraudare. Asta a făcut Guvernul României, în primul rând, prin acest lucru, aducând cele două scrutinuri să se desfășoare în același timp. Al doilea lucru este că au pus președinți de secții de votare și locțiitori persoane care n-au mai participat niciodată la niciun fel de alegeri, tot Guvernul României, prin Autoritatea Electorală Permanentă. Al treilea lucru e că Guvernul României permite în continuare, prin nemodificarea legislației și majoritatea parlamentară formată din PSD și PNL, ca funcționari din primăria municipiului Târgu-Jiu să fie președinți de secții de votare în municipiul Târgu-Jiu, ca funcționari din Primăria Peștișani să fie președinți de secție de votare în comunaa Peștișani. Ar putea măcar să-i ducă în alte localități, nu să-i lase acolo unde este clar că vor trece cu vederea și vor închide ochii la fraudele pe care le face primarul, pentru că sunt sub supravegherea primarului, ulterior, ei lucrează sub comanda primarului. Ei bine, aceste lucruri nu se întâmplă. Sau la tabletă, dintre toți tinerii noștri care știu să opereze orice sistem de operare, să introducă niște date într-o tabletă, într-un soft, i-au ales pe cei mai nepregătiți. Eu cred că asta a fost criteriul, să-i aleagă pe cei mai idioți, care nu știu să bage date acolo, pentru că toți președinții de secții de votare cu care am vorbit și membri din secții de votare ne spuneau că au probleme la tabletă”, a explicat consilierul municipal.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *