Actualitate

Licean din Gorj, calificat la Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor din Asia

Alexandru-Ștefan Ișfan, elev la Colegiul Național „Tudor Vladimirescu“ din Târgu Jiu, a reușit să se califice la Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor din Asia.

Acesta va merge tocmai în Mongolia. „Felicitări elevului nostru, Alexandru-Ștefan Ișfan, și profesorului coordonator, Rodica Maria Negrea, pentru rezultatul extraordinar obținut la etapa de selecție a Lotului Olimpic de Fizică a României, care a avut loc la București, în perioada 26 aprilie-2 mai. Acesta s-a clasat pe locul 6 din 25 de participanți, doar primii 5 calificându-se pentru Olimpiada Internațională. Ștefan va participa în luna mai la Olimpiada Internațională de Fizică a Țărilor din Asia (Asian Physics Olympiad), care va avea loc în Mongolia!“, a transmis conducerea CNTV.

Ştefan Alexandru Işfan este printre cei mai buni elevi la fizică din România. Anul trecut, acesta a câştigat medalia de argint la etapa naţională a Olimpiadei de Fizică şi s-a calificat, pentru al doilea an la rând, în lotul României. Liceanul a câștigat, în această primăvară, medalia de bronz la un concurs internațional.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *