Actualitate

Legendele rock Nicu Covaci și Valeriu Sepi, la Târgu Jiu

Legendele rock Nicu Covaci și Valeriu Sepi, fondatorii formației Phoenix, au fost prezente la Târgu Jiu, la expoziția „Fie să renască!”, vernisată joi, 16 martie, la Muzeul Național „Constantin Brâncuși“, care cuprinde lucrări de pictură ale celor doi artiști. Cei doi sunt absolvenți al Facultății de Artă din Timișoara.

„Data de 16 martie este marcată printr-un eveniment de excepție, prin prezența domniilor sale Valeriu Sepi și Nicu Covaci. Apreciem acest efort deoarece nu este simplu acest periplu și muzical, și expozițional, mai ales că domul Valeriu Sepi a venit de la Timișoara, via București, iar domnul Nicu Covaci a venit din Spania, de la vreo 3.000 de kilometri. Este un efort extraordinar pe care-l apreciem“, a spus curatorul expoziției, conf. univ. dr. Zuzu Caratănase.

Nicu Covaci a mărturisit că trebuia să fie frate cu Valeriu Sepi: „Tatăl lui îi făcea curte mamei mele. Nu a fost să fie, dar noi tot frați am fost și am terminat împreună. Sepi demonstrează o putere de expresie deosebită“

Fondatorul formației rock a mărturisit că a ajuns să picteze pentru a-și plăti datoriile și că în Germania a realizat cea mai mare pictură pe pânză din lume: „Eu sper ca starea pe care o am să fie asemănătoarea cu starea pe care a avut-o el (n.r.-Brâncuși), pentru că arta este cea care generează o stare spirituală, emoție. Dacă nu generează o stare, emoție, nu este artă. Ca și în muzică, dacă nu își creează o stare, atunci este zgomot. Sunt foarte emoționat. Dacă ești bun, ai dușmani mulți. Cine nu are dușmani, nu are valoare. Eu trebuie să mă lupt în continuare. Nu mă oprește nimeni. Mă bucur să fiu onorat în asemenea hal. Eu am făcut Liceul de arte plastice, Facultatea de arte Plastice și sunt chitarist amator. Am zeci de picturi cu care mi-am plătit datoriile. În Germania am făcut cel mai mare tablou pe pânză din lume, de 45 de metri pe șase metri, în trei luni. Am fost folosit o macara“.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *