Politică

Lider, despre situația din PNL Gorj: Demiterea lui Romanescu, clar va influența soluția

Primarul comunei Roșia de Amaradia, Liviu Cotojman, se așteaptă ca rezultatul analizei pe care comisia condusă de Dan Motreanu o face la PNL Gorj să fie imprevizibil.

Liviu Cotojman a declarat, în ultima perioadă, că deputatul Dan Vîlceanu va rămâne președintele PNL Gorj, pentru că nu sunt motive statutare pentru a fi schimbat din funcție. Edilul și-a schimbat, însă, optica după ce, în weekend, actualul secretar general al Partidului Național Liberal, Lucian Bode, și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației PNL Sălaj. În aceste condiții, Liviu Cotojman, spune că decizia pe care o vor lua liderii de la București după perioada de analiză în ceea ce privește conducerea PNL Gorj poate fi imprevizibilă. “Rezultatul poate fi imprevizibil vizavi de decizia pe care o va lua Bucureștiul. S-a schimbat un lucru foarte important, în acest weekend, ministrul Bode și-a dat demisia din funcția de președinte al organizației Sălaj, a rămas doar secretar general al PNL. Asta înseamnă că a evitat să ajungă în situația în care Marcel Romanescu crede că ar fi Dan Vîlceanu. În ședința BPJ ne-a spus că el(nr. Dan Vîlceanu) nu a făcut niciodată o solicitare în cadrul BPN de autosuspendare. Totuși, BPN a luat act de o decizie verbală cum că, pe această perioadă, să conducă interimatul primarul de la Novaci. Sunt dezamăgit că am ajuns în situația asta. Niciodată nu a fost ca acum”, a conchis primarul comunei Roșia de Amaradia.

“Și Dan Vîlceanu va candida”

Liviu Cotojman este convins că deputatul Dan Vîlceanu va candida pentru un nou mandat de președinte al PNL Gorj, dacă liderii de la centru vor decide că trebuie organizate alegeri. Edilul consideră că o luptă Vîlceanu-Romanescu pentru șefia organizației județene ar fi una dintre cele mai interesante competiții din istoria PNL Gorj. „Demiterea lui Romanescu din funcția de prim-vicepreședinte clar va influența soluția. Nu aș vrea să mă pronunț eu, dar nu știu dacă a fost cea mai înțeleaptă mișcare a președintelui Dan Vîlceanu, acum. Dacă ajungem în situația asta, cineva va prelua interimatul. Nu știm dacă Marcel Romanescu sau altcineva, se bănuiește că cea mai sigură variantă e cu Marcel Romanescu. Va fi o perioadă de interimat, după care, se vor organiza alegeri. Eu cred că și Dan Vîlceanu va candida. Nu poate să renunțe așa, că vrea Bucureștiul. Chiar va fi una dintre cele mai interesante competiții din istoria organizației județene Gorj”, a mai declarat edilul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *