Politică

LIDER din CE Oltenia: Nu vom fi de acord cu asemenea MASCARADE

Liderul sindical Vasile Tivig consideră că întâlnirea, de vineri, de la Prefectura Gorj, dintre parlamentarii PSD și PNL de Gorj și liderii celor patru federații sindicale din CE Oltenia pe tema legii de reducere a vârstei de pensionare a fost o mascaradă.

Vasile Tivig îi critică pe parlamentarii de Gorj, care, la întâlnirea de vineri, de la Prefectura Gorj, au spus că Legea nr.197/2021 nu poate fi deblocată prin ordonanță de urgență de guvern, ci numai după ce va trece prin parlament inițiativa legislativă depusă de Partidul Social-Democrat. “Domnilor parlamentari, participanți la această mascaradă, prin „Minuta” semnată, astăzi, demonstrați fie că habar nu aveți de ce vorbiți, fie că încercați blocarea Legii 197/2021 pentru totdeauna. Acest proiect de Lege la care faceți referire nu are cum să „producă efecte până la sfârșitul lunii februarie (…). Acest proiect de lege a primit AVIZ NEFAVORABIL de la Guvernul României și de la Comisia de Buget-Finanțe din Senat, iar Consiliul Legislativ a trasat o serie de îndrumări (..). În concluzie, ați cerut, încă odată, timp, pentru a vinde ILUZII! Veniți, acum, și ne spuneți că existența acestui proiect de lege împiedică emiterea unei OUG. O găselniță de ultim moment, pentru a împiedica aplicarea Art.56^2 din Legea Pensiilor. Domnilor parlamentari ai partidelor de guvernământ, dacă ați avut cunoștință despre aceste amănunte, înainte de formarea noului guvern, dați-vă demisia, pentru înșelăciune în defavoarea cetăţenilor! Domnilor parlamentari ai partidelor de guvernământ, dacă habar nu ați avut despre aceste lucruri, dați-vă demisia, pentru incompetență!”, spune Vasile Tivig.

Mesaj pentru liderii celor patru federații sindicale din CE Oltenia.

În minuta semnată vineri, la Prefectura Gorj, liderii celor patru federații sindicale din cadrul CE Oltenia s-au angajat că “vor suspenda protestele până la luarea unei decizii” privind deblocarea legii de reducere a vârstei de pensionare. Vasile Tivig le cere să continue protestele. “Domnilor președinți de federații reprezentative la nivel de C.E. Oltenia, pentru a nu fi părtași la acest genocid, programat de partidele de la guvernare, CONTINUAȚI ACȚIUNILE DE PROTEST ÎNCEPUTE, până la APLICAREA, în regim de urgență a Art.56^2 din Legea Pensiilor, așa cum este scris!!! Noi, cei care protestăm de 10 LUNI, și ale căror drepturi sunt omagiate astăzi, nu vom fi niciodată de acord cu asemenea MASCARADE. NU CEDĂM!”, a conchis Vasile Tivig.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *