Politică

Scandal în coaliție la Gorj. Ce acuzații aduce liderul PNL Gorj șefului PSD al CJ Gorj

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, lansează un tir de acuzații dure la adresa președintelui PSD al Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, după noul scandal izbucnit la spitalul județean.

Ion Iordahe a reacționat dur după ce a văzut cazul femeii din Tismana care a născut, după ce a fost operată de medicii de la Spitalul Județean de Urgență din Târgu-Jiu de hernie. Președintele PNL Gorj a cerut ministrului Sănătății și premierului să trimită corpul de control la SJU și a solicitat demisia conducerii unității medicale. “Mi se pare normal să reacționăm cu toții, pentru că e o chestiune care nu a apărut doar acum. Știm că este de mai mult timp o neîncredere a populației din județul nostru cu privire la spital. Știm că sunt probleme de management acolo, că medicii nu vor să vină la spitalul nostru, din contră, se pleacă. Știu că de foarte multe ori pacienții sunt trimiși să-și cumpere medicamente, în situația în care Consiliul Județean este cel care în subordine spitalul din Târgu-Jiu, iar tot ce a venit în Consiliul Județean, ca și proiecte ce trebuiau aprobate, au fost aprobate de către toți consilierii PNL, de fiecare dată. Chiar și în această situație, lucrurile nu funcționează bine și am văzut reacții care nu au legătură cu ceea ce am sesizat eu acolo. Eu nu am sesizat cu privire la actul medical în sine, ci cu privire la managementul spitalului și coordonarea lui, ca și activitate. Am văzut ce a spus președintele Consiliului Județean, dar dacă vă uitați în comunicatul meu, nu are nicio legătură cu actul medical. Am vorbit doar de management, care este pus politic, pus de către PSD și domnul președinte are în subordine spitalul din Târgu-Jiu”, afirmă liderul PNL.

Ce-i reproșează șefului CJ Gorj

Ion Iordache îi reproșează președintelui Consiliului Județean Gorj, Cosmin Popescu, modul în care abordează problemele importante ale județului Gorj. “Eu cred că nu așa trebuie să reacționeze un președinte de consiliu județean, care, probabil că s-a obișnuit ca noi toți să-l menajăm și să-l sprijinim. Cu toții îl sprijinim, l-am sprijinit, pentru că nu am ținut cont de culoarea politică, fiindcă ne-a interesat ca județul să funcționeze și să funcționeze lucrurile în județ. Dar nu putem tolera la nesfârșit să vedem că Brâncuși este preluat la Craiova și Consiliul Județean Craiova a făcut Centrul Brâncuși, că nu avem o strategie cu privire la turism în județul nostru, că în Rânca nu se poate circula și nu e clarificat nimic, că problema gunoaielor nu este rezolvată în județul nostru. Și pot enumera foarte multe din problemele cu care se confruntă județul și sunt în apanajul consiliului județean. Nu am o problemă cu dumnealui, suntem alături, am înțeles cu toții că este mai sensibil dumnealui, dar asta nu înseamnă că trebuie să-și mobilizeze sinecuriștii ca să reacționeze la chestiuni extrem de grave pentru județul nostru și pe care trebuie să le rezolve dumnealui”, a comentat senatorul.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *