Dezvăluiri

LIDER din CEO, ATAC DUR la adresa ministrului Energiei: Asta înseamnă să fii un criminal!

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, îl pune la zid pe ministrul Energiei, Virgil Popescu, după ce în nota de fundamentare a ordonanței de guvern prin care au fost alocate Complexului Energetic Oltenia sumele necesare pentru plata certificatelor de carbon a apărut scris negru pe alb că CEO va mai rămâne cu două grupuri pe cărbune, în 2027.

Gabriel Căldărușe este foc și pară pe Virgil Popescu, pe care-l acuză că una a discutat, marțea trecută, cu liderii sindicali din cadrul CE Oltenia și alta a apărut în ordonanța de guvern prin care companiei miniere i-au fost alocate peste 241 de milioane de euro pentru achiziționarea certificatelor de CO2. În plus, liderul SMEO îl pune la zid pe ministrul Energiei după ce a aflat că, în acest an, va fi oprit grupul 3 al Termocentralei Turceni, deși, anul trecut, s-au finalizat lucrările de investiții.

“Tratează cu superficialitate tot ce înseamnă viață socială din Complexul Energetic Oltenia. Ne-am întâlnit marți, iar miercuri, după ședința de guvern, am văzut lucruri total diferite față de ce am discutat. Nu mă surprinde. Domnul ministru nu are prea multă aplecare asupra sistemului energetic românesc. Poate sunt niște angajamente față de niște stăpâni. Cred că sunt foarte multe interese, de aceea a apărut în nota de fundamentare a actului normativ prin care au fost alocate Complexului Energetic Oltenia sumele necesare pentru plata certificatelor de carbon că CEO va mai rămâne cu două grupuri pe cărbune, în 2027. Niciun termen din planul de restructurare a CE Oltenia nu mai poate fi respectat, din moment ce, nici până acum, Comisia Europeană nu și-a dat avizul. Domnul ministru se crede stăpân. Să nu confunde Ministerul Energiei cu propriul bussines. Să nu creadă că or să vină cu justificări că nu au bani de majorări salariale. Asta înseamnă să fii criminal, asta nu e atitudine de ministru sau de om politic, să spui cu atâta nonșalanță că închizi Jilțurile și Motrul, că nu e vorba doar de Termocentrala Turceni. Ar omorî jumătate din județ”, a conchis Gabriel Căldărușe.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button