Dezvăluiri

Sunați la 112! Ministrul Sănătății și deputatul Miruță îl girează, în continuare, pe INCOMPETENTUL Mitroi! Prefectul Răducan Morega: `Pentru mine, personal, ar fi un eșec!”

Prefectul județului Gorj, Corneliu Răducan Morega, și-a exprimat, miercuri, în cadrul unei conferințe de presă, dezamăgirea în legătură cu faptul că, după trei săptămâni de la finalizarea verificărilor Corpului de Control al Instituției Prefectului, la Serviciul de Ambulanță Județean (SAJ) Gorj, managerul Constantin Mitroi încă se mai află în funcție. Morega îi ceruse demisia șefului SAJ și și-a menținut poziția, mai ales că, după neregulile depistate de Corpul de Control al Instituției Prefectului au fost descoperite altele, la fel de grave, de către specialiștii Departamentului pentru Situații de Urgență. Prefectul a spus că, pentru el ar însemna un eșec, dacă Ministerul Sănătății îi va prelungi contractul de manager al șefului Ambulanței Gorj. La câteva ore după declarațiile prefectului, președintele USR Gorj, deputatul Radu Miruță, a confirmat că Ministerul Sănătății i-a aprobat prelungirea, pe încă trei luni, a contractului de management lui Constantin Mitroi, până la organizarea unui concurs. Pe tot parcursul zilei de miercuri, jurnaliștii Gorjonline.ro au încercat să obțină un punct de vedere de la Ministerul Sănătății cu privire la situația de la Serviciul de Ambulanță Gorj, însă după ce li s-a transmis să expedieze o solicitare scrisă, nimeni din cadrul Biroului de presă nu a mai răspuns la telefon, până la finalul programului.

Situația de la Serviciul de Ambulanță Județean Gorj, descrisă în două rapoarte de control, cel al Corpului de Control al Instituției Prefectului Județul Gorj, respectiv Departamentul pentru Situații de Urgență, este una extrem de gravă. Acest lucru se desprinde din concluziile celor două documente care relevă că, vinovată pentru neregulile descoperite este conducerea instituției. Ambele rapoarte au ajuns, spre analiză și ”pentru evaluarea actului managerial” la Ministerul Sănătății, din data de 17 martie, respectiv 20 martie, însă după trei săptămâni nu s-a dispus nicio măsură.

Ba mai mult, existau speculații că mandatul lui Constantin Mitroi în fruntea SAJ Gorj a fost prelungit.

Jurnaliștii Gorjonline.ro au încercat să obțină un punct de vedere, cu privire la situația de la SAJ Gorj, din partea ministrului USR al Sănătății, Vlad Voiculescu, însă a fost imposibil ca cei de la Biroul de presă să mai poată fi găsiți după orele 11,15.

Prefectul, de neclintit: Eu consider că se impune demisia!

Corneliu Răducan Morega, prefectul județului Gorj, a reafirmat că se impune demisia managerului SAJ și speră ca informațiile despre o eventuală reînnoire a mandatului acestuia să nu fie reale.

”Eu nu am nicio informație în acest sens. Sper ca informațiile apărute în presă să nu fie cele reale. Demisia e un act unilateral. Eu mi -am exprimat punctul de vedere atunci și vă spun că la acest moment, punctul meu de vedere este același: eu consider că demisia dumnealui se impune”, a declarat Răducan Morega.

Prefectul a spus că pentru situația de la Serviciul de Ambulanță responsabil este managerul, iar în contextul în care mai multe instituții de control au depistat nereguli grave la o instituție de o asemenea importanță, sunt chestiuni de netolerat.

”Raportul de control a fost trimis a doua zi după conferința de presă, iar de la acel moment nu am niciun fel de informații de la Ministerul Sănătății. Ceea ce am spus atunci, spun și acum: ce se întâmplă acolo este din cauza conducerii. Faptul că cele două sindicate sunt radicalizate unul împotriva altuia, faptul că nu se poate ajunge la o discuție și faptul că au fost constatate acele nereguli, în raportul DSU, acestea sunt rezultatul unui management defectuos. Când activam în mediul privat, la mine la firmă aceste lucruri nu aveau cum să se întâmple. Tocmai de aceea, tu, ca manager, ești responsabil de tot ce înseamnă bunul mers al instituției pe care o conduci. Faptul că s-a găsit scrum de țigară, medicamente expirate, am înțeles din presă, eu nu am primit oficial nimic, consider că e un lucru care nu poate fi tolerat”, a precizat prefectul.

Reprezentantul Guvernului în Gorj a afirmat că prelungirea contractului de manager al lui Constantin Mitroi la Serviciul de Ambulanță ar însemna un eșec pentru el, mai ales că acesta nu ar putea remedia deficiențele constatate în ultima vreme.

”Este în funcție de câțiva ani (…) mă îndoiesc că va avea capacitatea să remedieze acele deficiențe. Pentru mine personal ar fi un eșec”, a conchis prefectul Corneliu Răducan Morega.

Miruță confirmă: Mandatul lui Mitroi, prelungit!

După numai câteva ore, într-o emisiune la postul de televiziune TV Sud, deputatul Radu Miruță, liderul USR Gorj, a confirmat faptul că lui Mitroi i-a fost aprobată prelungirea mandatului cu trei luni.

”Suntem în situația a două rapoarte de control care au fost trimise la Ministerul Sănătății. Ministerul Sănătății nu a terminat anchetat în acest caz. Cu privire la prelungirea mandatului…nu-i o prelungire…Domnului manager de la Serviciul de Ambulanță Gorj i-a expirat mandatul. Conform legii, dumnealui avea posibilitatea să ceară, până la organizarea concursului, o prelungire de mandat, o perioadă de interimat. Când ancheta se finalizează, se poate întrerupe această perioadă de interimat, oricând. Prelungirea este până la 3 luni, nu înseamnă, obligatoriu, că 3 luni nu se poate întâmpla nimic”, a afirmat Miruță.

În loc de concluzie

”Incompetența crasă a unui sistem sufocat, ucide din nou!” Asta scria haștagistul Miruță, în urmă cu doi ani, în primele zile în care se dezbătea public cazul Caracal. Era pe vremea când încă mai buchisea literatura propagandistă și concluziona penetrant, chiar reverberant: ”ce învățăm, ce schimbăm, ce facem?!”.

Întrebările sunt aceleași, actuale, în aceste zile, în cazul SAJ Gorj: Ce învățăm, ce schimbăm, ce facem?!, domnule deputat?

Într-unul din primele sale interviuri date pentru presa locală, Radu Miruță spunea că a intrat în politică pentru că ”Am fost tot timpul nemulţumit de ce se-ntâmplă în interacţiunea cu autorităţile, de promovarea non-valorilor, de incompetenţa celor care iau decizii pentru comunitate…”.

Concluzia este că cei de la USR sunt deranjați doar de incompetenții de prin alte partide, iar cei aflați în funcții, pe timpul cât ei guvernează, îi inhibă. Și mai e ceva: Lozincile gen „Corupția ucide!” sunt bune de mestecat doar când pluseriștii sunt în opoziție, ca să-l parafrazez pe gazetarul R.I. Boanchiș.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button