Dezvăluiri

LIDER din CEO: Continuitatea activității ține exclusiv de guvern

Joi, s-au împlinit șase luni de când angajați ai Complexului Energetic Oltenia au început protestele în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu pentru reducerea vârstei de pensionare.

Protestatarii din Piața Prefecturii din Târgu-Jiu așteaptă ca președintele României, Klaus Iohannis, să promulge legea privind pensionarea anticipată la 52 de ani. Până când actul normativ nu va fi promulgat, angajații companiei care au inițiat protestele în urmă cu șase luni vor continua pichetarea Prefecturii. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, a povestit, pe pagina de socializare, cum a fost jumătatea de an în care s-a cerut încadrarea minerilor și energeticienilor la condiții speciale de muncă. „Astăzi(nr. joi), se împlinesc fix 6 luni de proteste pentru recunoașterea prin lege a grupei de muncă în condiții speciale, condiții în care muncesc minerii și energeticienii din România. 6 luni pe ger, pe vânt, pe ninsori și ploi, apoi pe caniculă sau ploi torențiale, noi, cei câțiva oameni care am protestat zi de zi în Piața Prefecturii din Târgu-Jiu, am sperat, am luptat, am strigat și nu am cedat. Chiar dacă am fost jigniți, umiliți, ironizați, intimidați și acuzați pe nedrept de tot felul de manipulări, noi ne-am luptat în continuare pentru drepturile noastre și, iată-ne, astăzi, așteptând promulgarea, având speranța că, în sfârșit, generațiile de mineri și energeticieni care am mai rămas să muncim în C.E.Oltenia, o să fim și noi, în sfârșit, încadrați în legea pensiilor, la grupa de muncă în condiții speciale. Cred că, până la urmă, au înțeles cu toții faptul că minerii și energeticienii din C.E.Oltenia merită și trebuie încadrați corect în lege, pe condițiile în care muncesc, iar continuitatea activității în C.E.Oltenia ține exclusiv de Guvernul României, ci nu de condiționarea drepturilor noastre. Dacă Guvernul României are nevoie de minerii și energeticienii din C.E.Oltenia pentru siguranța Sistemului Energetic Național, atunci trebuie, în primul rând, să facă angajări și să întinerească forța de muncă din această ramură de activitate, să facă investiții reale și consistente în instalațiile și utilajele din subunitățile companiei și, nu în ultimul rând, să mărească salariile minerilor și energeticienilor, dacă vor să demonstreze că îi respectă pe acești specialiști”, a conchis Manu Tomescu.

   

Citește și:

Un comentariu

  1. Si cei care au invatat la scoala despre carbune credeau ca este totul legat de rezervele din cariere! Nici scoala nu mai este ce a fost!

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *