Dezvăluiri

LIDER din CEO, solicitare către liderii politici: Să pună profesioniști la Casa de Pensii Gorj!

Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, este supărat pe modul în care șefii Casei de Pensii Gorj au interpretat legea, recent adoptată, de reducere a vârstei de pensionare anticipată în minerit și energie.

Angajații CE Oltenia vor putea ieși, din 21 august, la pensie la 52 de ani, dacă au o vechime în producție de 25 de ani. Casa de Pensii a comunicat că legea de reducere a vârstei de pensionare în cadrul Complexului Energetic Oltenia nu se aplică retroactiv. Manu Tomescu este nemulțumit că angajaților CEO care vor să se pensioneze li ce cer adeverințe prin care să demonstreze că au beneficiat de grupa a doua de muncă, deși legea spune că nu mai este necesar. „Și cei din conducerea Casei de Pensii Gorj sunt numiți politic. Cred că au dat comunicat de presă la comandă. Vor să lase oamenii cu pensii de mizerie, să lase oamenii pe drumuri. În alte județe nu sunt astfel de probleme”, spune liderul sindical. Manu Tomescu le transmite liderilor politici de la Gorj să pună profesioniști în fruntea Casei de Pensii județene pentru a evalua cu maximă atenție dosarele gorjenilor care vor îndeplini vârsta de pensionare.

Probleme cu documentele legate de vechime

Manu Tomescu spune că, în prezent, minerii și energeticienii întâmpină probleme mari în ceea ce privește intrarea în posesie a documentelor legate de vechimea în muncă înainte de anii 2001. Vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari afirmă că s-a ajuns în această situație pentru personalul TESA din cadrul CE Oltenia nu a introdus datele din arhive, unele vechi și de circa 40 de ani, de pe format de hârtie în format electronic. Manu Tomescu cere conducerii Complexului Energetic Oltenia să suplimenteze personalul TESA în subunitățile companiei energetice și să introducă datele necesare din arhive în sistemele informatice.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *