Dezvăluiri

LIDER din CEO: Toată lumea cere GREVĂ GENERALĂ

Minerii și energeticienii din cadrul CE Oltenia au ieșit, din nou, în stradă, în joi după-amiază, la Târgu-Jiu, pentru a cere aplicarea legii de reducere a vârstei de pensionare.

Liderul sindical Vasile Tivig îi critică pe deputații PNL Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină, pe care-i consideră vinovați de faptul că legea de reducere a vârstei de pensionare a fost blocată. Ultima discuție cu oficiali ai Casei de Pensii a relevat că ar fi nevoie de o ordonanță de urgență a guvernului pentru ca perioada de dinainte de 2001 să fie asimilată la condiții speciale, așa cum a propus deputatul Dan Vîlceanu, ministrul de Finanțe. Numai că, în perioada de interimat, Guvernul Cîțu are atribuții limitate și nu poate emite astfel de acte normative. “ Continuăm protestele până când se va aplica legea. Se pare că nu e bunăvoință la actualul guvern. Vom continua să protestăm până va veni un guvern care va aplica legea”, spune sindicalistul.

“Toată lumea a ajuns la LIMITA RĂBDĂRII”

Vasile Tivig spune că e supărare mare în rândul minerilor, care ar amenința și cu oprirea lucrului, dacă nu se va rezolva problema pensionării anticipate. Sindicalistul susține, însă, că este greu să se ajungă la o grevă generală în carierele și termocentralele Complexului Energetic Oltenia. “ Sperăm să nu degenereze lucrurile prin cariere și termocentrale. Să ne trezim cu blocaje, acum, în prag de iarnă. Se poate vedea pe rețelele de socializare că toată lumea cere grevă generală. Toată lumea a ajuns la limita răbdării. E cam greu să facem grevă generală, având în vedere că avem un contract colectiv de muncă în vigoare. Liderii marilor confederații sindicale au avut grija să trântească Legea dialogului social. Doamne ferește, însă, să izbucnească alte proteste spontane. Principalii vinovați sunt cei doi parlamentari de Gorj: Dan Vîlceanu și Gheorghe Pecingină. Sunt singurii care s-au opus cu vehemență, au făcut totul pentru a bloca legea. Umblă numai cu bazaconii”, a conchis liderul sindical.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button