Dezvăluiri

LIDER, după întâlnirea cu ministrul Finanțelor la Prefectura Gorj: Continuăm protestele până la DEBLOCAREA și APLICAREA NECONDIȚIONATĂ a Legii 197/2021

Liderii sindicali din cadrul Complexului Energetic Oltenia s-au întâlnit, duminică, la Prefectura Gorj cu șefii companiei și ministrul Finanțelor, Dan Vîlceanu, pentru discuții pe tema deblocării legii de reducere a vârstei de pensionare.

În urma discuțiilor, de duminică, de la Prefectură, s-a ajuns la concluzia că nu este nevoie de ordonanță de guvern pentru ca legea de reducere a vârstei de pensionare să devină aplicabilă. Potrivit vicepreședintelui Sindicatului Energia Rovinari, Manu Tomescu, s-a venit cu propunerea ca angajaților Complexului Energetic Oltenia să li se ia în calcul ca și activitate în condiții speciale doar perioada lucrată înainte de 2001, și numai a celor care au fost încadrați în condiții deosebite (grupa a doua), iar restul perioadei din 2001 și până în prezent, să rămână la fel pentru fiecare dintre noi, așa cum este încadrat (condiții deosebite și condiții normale de muncă). Opinia liderului sindical este că, în aceste condiții, se mărește și mai mult discriminarea dintre salariați. “În primul rând, astăzi(nr. duminică), s-a mai dovedit încă o dată că legea 197/2021 nu are nici un cusur, din moment ce reprezentanții puterii nu au venit cu nicio propunere de modificare sau de completare pe textul acestei legi. Noi ne așteptam să vedem SOLUȚIA promisă pentru deblocarea și aplicarea acestei legi, în spiritul pentru care ea a fost creată, dar, în schimb, s-a venit doar cu o propunere prin care să nu ne fie recunoscute și calculate în totalitate condițiile de muncă în care am muncit până în prezent. În ceea ce privește propunerea dumnealor prin care să ne ia în calcul ca și activitate în condiții speciale doar perioada lucrată înainte de 2001, și numai a celor care au fost încadrați în condiții deosebite (grupa a doua), iar restul perioadei din 2001 și până în prezent, să rămână la fel pentru fiecare dintre noi, așa cum este încadrat (condiții deosebite și condiții normale de muncă), asta nu face altceva decât să mărească și mai mult DISCRIMINAREA dintre noi, în sensul că mai câștigă puțin doar cei cărora nu li s-a furat grupa”, a declarat Manu Tomescu.

Continuă protestele

Manu Tomescu anunță că protestele pentru aplicarea Legii 197/2021 vor continua până când vor fi aprobate primele dosare. “Pentru mine, este foarte clar faptul că guvernanții iau în considerație mai întâi de orice calculele economice prin care impactul bugetar să fie cât mai mic sau chiar zero, dacă s-ar putea, ci nu le pasă cât de puțin de spiritul pentru care ne-am luptat și am cerut să ni se recunoască și nouă, prin lege, condițiile de muncă în care ne-am desfășurat activitățile din carierele miniere și termocentrale. Pentru că, așa cum s-a propus astăzi, ca această lege să se aplice doar parțial și condiționat, pe bucăți de perioade de timp din activitățile noastre, mie îmi este foarte clar faptul că cei pentru care am început această luptă vor rămâne în continuare discriminați și disprețuiți în ceea ce privește condițiile de muncă. Acestea fiind spuse, eu consider că este un lucru bun faptul că reprezentanții guvernului au deschis dialogul pe problema noastră în ceea ce privește ABUZUL prin care țin blocată această lege, dar propun să continuăm protestele până la DEBLOCAREA și APLICAREA NECONDIȚIONATĂ a legii 197/2021, până atunci când vor fi soluționate favorabil primele dosare de pensionare a colegilor noștri. Le atrag atenția colegilor mineri și energeticieni din Dolj, Vâlcea, Mehedinți, Hunedoara, Iași și alte județe ale țării, să continue și ei să organizeze acțiuni sindicale prin care să pună presiune publică și pe liderii politici de acolo de la ei, pentru că observ că liderii politici din alte județe habar n-au despre ABUZUL Guvernului prin care ne țin blocată această lege. V-am mai spus-o, faceți-i să viseze și noaptea că trebuie să deblocheze legea 197, că aici, în Gorj, facem noi ce trebuie!”, a conchis vicepreședintele Sindicatului Energia Rovinari.

Articole asemănătoare:

Faci un comentariu sau dai un răspuns?

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button