Dezvăluiri

LIDER FNME: Așteptăm PACHETUL SOCIAL

Liderii Federațiilor Mine Energie și Univers cer guvernului să acorde pachete sociale consistente, în caz de concedieri colective, angajaților Complexului Energetic Oltenia.

Federațiile Mine Energie și Univers au cerut, vineri, printr-o adresă trimisă premierului Nicolae Ciucă și ministrului Energiei, Virgil Popescu, o întâlnire de urgență pentru a discuta pe mai multe teme. Sindicaliștii vor să discute despre Legea decarbonizării și strategia energetică a României. Cele două federații solicită venituri de completare timp patru ani, acordarea de plăți compensatorii consistente și pensionarea angajaților după 25 de ani de vechime în minerit și energie. “Politicienii și-au asumat ceva, dar pe noi nu ne-au întrebat, când și-au asumat acel ceva. Bine că, în ipocrizia politică, unii își asumă și uită că își asumă, pentru că se știe cine a făcut PNRR. Mă refer la fostul ministrul USR(nr. Cristian Ghinea). Nu tot USR e vinovat sau Dumnezeu mai știe, pentru că se joacă o țurcă continuă în plan politic de ceva ani. Ar trebui să ne spună franc ce pot face și ce pachet social vor acorda. Noi așteptăm pachetul social astfel încât majoritatea colegilor din activitatea producției de energie pe cărbune să fie protejați. Politicul a spus că poate fi negociat, eu nu sunt factor politic, să negociez și mă bazez pe faptul că politicul, atunci când spune ceva, trebuie să se țină și de cuvânt și să renegocieze acest PNRR. Trebuie să-l plieze pe realitatea actuală, deci să-l translateze cumva până când ne vom asigura independența din punct de vedere energetic. Sunt vise că vor fi făcute acele investiții de care vorbesc. Mă îndoiesc că vom avea gaz din Marea Neagra până în 2027. În momentul în care, tu, ca guvern, îți asumi chestia asta, ai grijă de oamenii pe care îi sacrifici. Trebuie să vină cu pachete sociale adecvate”, a conchis președintele FNME, Dumitru Pârvulescu.

Proteste la București?

Liderul FNME, Dumitru Pârvulescu, nu exclude organizarea unor acțiuni, la București, pentru a pune presiune pe guvernanți, în cazul în care nu vor răspunde pozitiv la solicitările privind acordarea pachetului social. “Sunt pârghii de presiune care se pot face, dar nu aici, în Gorj, pentru că aici țipă colegii și țipă degeaba. Nu aici se fac protestele, pentru că, în Gorj, toată lumea e de acord cu noi ca și cum ar fi rupți de partidele din care fac parte. Le putem face la București sau în altă parte, chiar dacă legislația asta ne-a legat de mâini și de picioare, mai sunt acolo câteva virgule care ne permit și nouă, sindicatelor, să facem ceva care să fie luat în seamă”, a conchis liderul FNME.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button