Politică

LIDER politic: Numărul CONCEDIERILOR va fi mult mai mare decât cel prevăzut în planul de restructurare al CE Oltenia

Președintele organizației județene a Partidului Mișcarea Populară Gorj, Nicolae Davițoiu, se așteaptă la concedieri colective masive, începând din acest an, în cadrul Complexului Energetic Oltenia.

Nicolae Davițoiu este convins că, în acest an, vor fi dați afară mai mult de 800 de angajați, cât a anunțat administrația companiei energetice de la Târgu-Jiu.

“Am atras atenția că numărul celor care vor fi concediați va fi mult mai mare decât al celor care se pensionează. Sunt convins că numărul va fi mult mai mare și în ritm mai alert decât e prevăzut în planul de restructurare”, spune liderul Partidului Mișcarea Populară Gorj. Nicolae Davițoiu reafirmă că în CE Oltenia este haos în acest moment: producția, vânzările de energie și stocurile de cărbune sunt mici. În aceste condiții, liderul PMP Gorj se așteaptă ca societatea să încheie 2021 cu o pierdere și mai mare ca-n alți ani. Guvernul a adoptat, miercuri, ordonanța de urgență prin care a acordat peste 240 de milioane de euro Complexului Energetic Oltenia, în vederea achiziționării certificatelor de carbon. Nicolae Davițoiu nu înțelege de ce acest ajutor de stat nu a venit mai devreme, când costurile cu plata certificatelor erau la jumătate față de acum. “ Știau că CE Oltenia nu dispune de sumele necesare pentru a achiziționa certificatele de CO2, dar cred că și aici este o mafie a certificatelor din care fac parte sau au legătură foarte mulți factori de decizie”, a mai spus liderul PMP.

“Fac investiții fără viitor, în loc să mărească salariile”

Liderul Sindicatului Mine Energie Oltenia, Gabriel Căldărușe, a întrebat, printr-o adresă, conducerea CE Oltenia cum este posibil ca fie oprită activitatea grupului 3 de la SE Turceni, în condițiile în care, în anul 2020, au fost finalizate lucrările de investiții. Nicolae Davițoiu spune că nu este singura investiție inutilă care s-a făcut la CEO. “ Nu e singura investiție inutilă. Și acum se repară excavatoare de care se știe că sigur că nu vor mai fi folosite niciodată. În loc să mărească salariilor angajaților, fac investiții care nu au niciun viitor. La noi, se fură ca la balamuc, avem conduceri incompetente, dar dăm vina pe Comisia Europeană!”, a conchis Nicolae Davițoiu.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button