Politică

Liderul PNL Gorj, reacție la atacurile PSD: Simt că mai este puțin și vor fi decuplați de la resurse

Președintele PNL Gorj, senatorul Ion Iordache, acuză că liderii PSD Gorj atacă Partidul Național Liberal din “disperare” că vor rămâne fără „privilegiile pe care le au”.

Ion Iordache a reacționat după ce parlamentarii PSD Gorj l-au acuzat că este vinovat împreună cu ministrul Energiei, Virgil Popescu, de închiderea grupurilor 3 Rovinari și 7 Turceni. Senatorul liberal spune că social-democrații sunt disperați, pentru că vor rămâne fără privilegiile pe care le au la Complexul Energetic Oltenia. În plus, liderul PNL Gorj afirmă că, în calitate de senator, a votat împotriva unor acte normative promovate de ministrul Energiei, însă PSD a votat pentru. “Așa arată disperarea la unii oameni care simt că mai este puțin și vor fi decuplați de la motoarele cu resurse. Din disperarea că, în curând, nu vor mai avea privilegiile pe care le au, pentru că văd că oamenii se îndepărtează de la o zi la alta și mai mult de minciunile lor, fac aceste lucruri și aceste afirmații care n-au nici cea mai mică legătură cu realitatea. În primul rând, tot ce ține și a ținut de mine am făcut și am făcut dovedit. Adică, eu am făcut propuneri de modificare a legislației, dintre mine și ei, ei sunt cei care au votat ce a propus ministrul, eu am votat împotrivă și este dovedit. Dacă este să vedem în fapt ce se întâmplă, lucrurile stau așa: am reușit să angajăm aproape 2000 de oameni la companie în ultima perioadă, deocamdată compania funcționează și funcționează atât cât pot oamenii și managementul să producă. Adică, acum funcționează cu sub 1000 de megawați și avem disponibil grupuri energetice de peste 2000. Compania nu reușește niciodată să mai depășească 1500. Chiar dacă se vor închide, dar deocamdată nu se închid, tot va avea un disponibil de 1500 de megawați, pentru care să fim noi în stare să funcționăm cu ele la capacitate”, spune Ion Iordache.

„Ipocrizia la ei n-are limită”

Ion Iordache acuză că liderii PSD Gorj dau dovadă de ipocrizie, pentru că laudă cu fondurile atrase de primari din Planul Național de Redresare și Reziliență, deși știu că banii din PNRR sunt alocați în schimbul închiderii mineritului. „Ipocrizia la ei n-are limită, pentru că se laudă că aduc ei bani în Gorj, dar banii care vin în Gorj sunt tocmai ca și efect al acestui plan de restructurare și acestui PNRR. Ei știu foarte bine că banii din PNRR vin doar dacă se ating acele jaloane și acele ținte. Mi se pare de o demagogie și de o descalificare pentru ei ca și oameni să minți cu atâta nerușinare despre lucruri care pot fi verificate oricând de oricine. Grupurile nu se vor închide atât timp cât este nevoie de ele. Ei știu foarte bine că nu este competența mea, ci de a face un lobby pe lângă formațiunea pe care o reprezint eu și am făcut. Iar responsabilitatea de guvernare este 40% PNL, 60% PNL. Adică ei pot oricând să oprească, dar nu vor, încearcă doar să paseze responsabilitatea”, a declarat liderul PNL Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *