Politică

Liderul PSD Gorj, despre desemnarea lui Ștefan pentru renegocierea planului de restructurare: A fost ”la mișto”!

Președintele PSD Gorj, deputatul Mihai Weber, consideră că secretarul de stat din Ministerul Energiei, social-democratul Constantin Ștefan, a fost desemnat ”la mișto” pentru a renegocia planul de restructurare a CE Oltenia.

Mihai Weber spune că planul de restructurare a Complexului Energetic Oltenia nu poate fi renegociat la Bruxelles de un secretar de stat. Deputatul este de părere că doar Guvernul României, la inițiativa Ministerului Energiei, poate constitui o comisie condusă de premier sau de miniștri care să meargă să rediscute termenele de închidere a capacităților pe cărbune la Comisia Europeană. Președintele PSD Gorj consideră că secretarul de stat social-democrat din Ministerul Energiei, Constantin Ștefan, a fost desemnat ”la mișto” pentru a renegocia planul de restructurare a CE Oltenia. “Nu ține de competența unui secretar de stat această discuție care este extrem de importantă. Adică, nu poți să transformi un lucru foarte serios într-o joacă ce nu-și are o finalitate. Rediscutarea planului de restructurare, a termenelor din acest plan, care, în condițiile date, sunt nerealiste, se face doar de către Guvernul României la inițiativa celui care face politica energetică, și anume Ministerul Energiei. Deci, de acolo trebuie pornit cu o comisie condusă de premier, de miniștrii din zona respectivă, pentru că nu poți să te duci acolo să vii cu o schiță. Asta, în condițiile în care se știe că domnul Constantin Ștefan, la Ministerul Energiei, nu mai avea atribuții. Acum, brusc apare că-i dă o sarcină pe zona respectivă. El nu s-a ocupat niciodată de CEO, a avut cu totul și cu totul alte sarcini și direcții, după care atribuțiile i-au fost ridicate. A-i da acum la glumă, să nu zic la mișto, să te ocupi de ceva, poate că au fost anumite intervenții și a încercat să pună în spatele unui om sau unei echipe anumite responsabilități care n-au niciun efect”, a declarat parlamentarul.

Îl va păstra PSD pe Virgil Popescu ministru al Energiei?

Partidul Social Democrat urmează să preia frâiele guvernului la începutul lunii iunie, la rocada guvernamentală, Marcel Ciolacu urmând să fie instalat premier. Mihai Weber spune că nu se știe, deocamdată, dacă liberalul Virgil Popescu va mai fi păstrat ministru al Energiei și în noul guvern. “Eu sper să se modifice în bine datele problemei referitor la această companie. Să vedem ce se întâmplă și după această rotativă care va avea loc în maximum două săptămâni cu certitudine. Să vedem cum vor fi distribuite anumite ministere, către ce formațiuni politice și apoi trebuie intervenit. Pe tema asta am avut și un dialog cât se poate de aplicat cu viitorul premier, cu președintele partidului, pentru că trebuie luată o decizie foarte hotărâtă și trebuie rediscutate acele termene, pentru că nu sunt realiste în condițiile date. Încă nu sunt discutate negocierile pe portofoliile de ministru, dar pot să spun cu siguranță că Marcel Ciolacu va fi premier și e chestie de zile până când vom discuta și se va închide discuția cu negocierile pe ministerele respective. Probabil că vor fi câteva schimbări, nu mai mult de 3-4, zic eu, în momentul de față”, a precizat liderul PSD Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *