Politică

LIDERUL USR Gorj, SOLICITARE către PRIMARUL Târgu-Jiului

Radu Miruță i-a cerut, luni, lui Marcel Romanescu să suspende finanțarea mai multor parohii pe perioada crizei generată de pandemia de coronavirus.

Liderul USR Gorj vrea ca fondurile alocate lăcașurilor de cult să fie redirecționate pentru combaterea răspândirii coronavirusului. Mai exact, Radu Miruță spune că prioritate, în acest moment, este alocarea de fonduri pentru achiziționarea unui aparat de testare a COVID-19. Politicianul a calculat că investiția s-ar ridica la circa 150 de mii euro. “Știu, costă electoral să suspenzi banii alocați bisericilor, dar, haideti, să fim politicieni responsabili, nu populiști!”, a scris Miruță pe pagina de socializare. Liderul USR Gorj atrage atenția că pentru a limita cât mai mult propagarea COVID-19 la nivelul județului se impune să fie creată posibilitatea testării cât mai multor persoane. “Țările care au trecut peste această problemă cu succes au fost cele care au aflat dinainte că sunt infectați sau nu”, a declarat președintele Uniunii Salvați România. Radu Miruță acuză o lipsă de comunicare la nivelul autorităților locale și județene în plină pandemie de coronavirus. “Atunci când oprești comunicarea, înseamnă că se ascunde ceva”, a conchis liderul USR Gorj.

Ce DECIZIE a luat Romanescu

Primarul Târgu-Jiului a anunțat, pe pagina de socializare, după şedinţa extraordinară de a consiliului local că s-a luat hotărârea ca sumele alocate pentru Zilele Orașului și pentru spectacolele programate în această vară să fie păstrate doar pentru situații de urgență. În plus, a precizat că va lua legătura cu bisericile care au beneficiat de diferite sume prin hotărâri de Consiliu Local pentru a recupera banii necheltuiți. “ Aceste sume vor fi păstrate tot pentru situații de urgență”, a dat asigurări edilul.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *