Eveniment

Localnicii din Brănești vor să facă protest pentru reabilitarea drumului care leagă Capu Dealului de Bibești! Nu primesc autorizație

Două persoane din comuna Brănești au solicitat primăriei din localitate, încă de acum două săptămâni, eliberarea unei autorizații pentru organizarea unui miting de protest pe DJ care lega Capu Dealului de Bibești. Drumul în cauză este plin de gropi, iar șoferii spun că nu mai suportă felul în care se circulă pe această arteră, motivând că și-au distrus autoturismele de când așteaptă ca deținătorii drumului să demareze lucrări de reabilitare. ,,Au fost promisiuni că se repara drumul încă din 2019. Dar nu s-a făcut nimic. Drumul s-a degradat in totalitate, anual este plombat din loc in loc. Vine cineva și plombează cu material pus într-o găleată. Este jenant ce se întâmplă. Noi vrem sa protestăm, dar autoritatea locală refuza sa ne elibereze autorizație pentru protest”, a declarat unul dintre solicitanții autorizații mitingului. Omul spune că este a doua oară, în ultimele trei săptămâni, când autorizarea mitingului este respinsă de Primăria Brănești. Cetățeanul crede că doar protestul poate grăbi reabilitarea acestui drum, aceasta menționând că cel puțin 150 de șoferi s-ar prezenta la acțiunea de protest. Drumul in cauză a fost plombat gratuit de câțiva muncitori navetiști, imaginile devenind virale pe rețelele de socializare. Omul specifică faptul că se pune viața în pericol a celor care locuiesc în zona deoarece accesul unei ambulanțe ori a pompierilor este mult îngreunat.

Consiliul Județean Gorj a transmis presei, în urmă cu o săptămână, unele precizări în legătură cu demersurile instituției în vederea modernizării drumului județean DJ 662.

”Consiliul Județean Gorj a realizat procedura specifică pentru a depune spre finanțare prin Programul Regional SV Oltenia 2021–2027, proiectul “Modernizare infrastructură rutieră de interes județean pe DJ 662, cu originea în DN 66, ce străbate localitățile Capu Dealului-Gilort-Pârâu-Groșerea-Aninoasa-Bibești-Andreești-Vladimir-Totea-Totea de Hurezani-Hurezani, până în DN 6B, județul Gorj”, acesta fiind stabilit ca prioritate 1 la nivelul Județului Gorj, ca obiectiv investițional în domeniul infrastructurii rutiere, având, totodată, avizul reprezentanților Comisiei Europene”, se arată în comunicarea Consiliului Județean Gorj.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *