Dezvăluiri

1,5 milioane de euro, bugetul pentru reparații la blocurile energetice de la Turceni și Rovinari

Două din termocentralele Complexului Energetic Oltenia vor beneficia de lucrări de reparații la instalațiile care deservesc grupurile energetice. Este vorba de sistemele aflate sub presiune, aferente cazanelor energetice de la blocurile aflate în funcțiune la cele două sucursale electrocentrale. Vor fi programate în perioada următoare lucrări de demontare și de înlocuire a conductelor la cazanele blocurilor energetice. Programările vor avea însă în vedere asigurarea continuității în ceea ce privește producția de energie pe bază de cărbune.

Lucrările în valoare de 1,5 milioane de euro au ca scop reabilitarea stării tehnice a schimbătoarelor de căldură ale cazanului cauzate de spargerile frecvente ale țevilor componente din cauza fenomenului de eroziune produs de zgură și cenușă, combinat cu fenomenul de coroziune.

Este de precizat că la ambele termocentrale există, deocamdată, posibilitatea înlocuirii grupurilor energetice introduse în lucrări de mentenanță. Nu se știe ce se va întâmpla exact după perioada în care grupuri energetice de la Complexul Energetic Oltenia vor intra în rezervă tehnică. Este vorba de blocul energetic numărul 3 de la Sucursala Electrocentrale de la Rovinari și blocul energetic numărul 7 de la Termocentrala de la Turceni.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *