Actualitate

Lucrări sistemele de alimentare cu apă din Rovinari și Turceni

Două orașe din Gorj vor beneficia de lucrări de peste 25,8 milioane de lei pentru modernizarea sistemelor de alimentare cu apă. Finanțarea este asigurată de către operatorul Aparegio Gorj SA, în cadrul unui program amplu de reabilitare a rețelelor de apă și canal din județ. Se are în vedere modernizarea surselor de alimentare cu apă, a stațiilor de tratare a apelor, la aducțiuni și la Stațiile de epurare a apelor uzate, din orașele Rovinari și Turceni.

Obiectivul este retehnologizarea stației de tratare a apelor de la Rovinari, reabilitarea rezervorului de înmagazinare de 2.500 de mc. Se mai mare în vedere realizarea unei stații de clorinare în gospodăria de apă Vârț, precum și a unei stații de pompare. Va fi reabilitată și conducta de evacuare a apei epurate în emisar, inclusiv gura de vărsare.

În ceea ce privește sistemul de alimentare cu apă de la Turceni, proiectul prevede completarea procesului de tratare la Stația de tratare a apei. Va fi construită și o stație de epurare nouă pentru orașul Turceni.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *