Ultima oră

Lucrările la cel mai mare tunel de autostradă din România avansează. Au fost săpați peste 1000 de metri pe Tronsonul 4 din Sibiu-Pitești

Compania Naţională de Administrare a Infrastructurii Rutiere (CNAIR) prezintă stadiul lucrărilor pe secţiunea Tigveni – Curtea de Argeş a Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti, anunţând că a fost săpat peste un kilometru de tunel. Stadiul de execuţie a lucrărilor pe acest tronson este 30%, conform news.ro.

„Lucrări pe şantierul secţiunii 4 (Tigveni – Curtea de Argeş) din cadrul Autostrăzii A1 Sibiu – Piteşti. Au fost săpaţi 1095 metri la tunelul de la dealul Momaia: 625 de metri – galeria dreaptă; 470 de metri – galeria stângă”, anunţă CNAIR pe pagina sa de Facebook.

Lungimea secţiunii este de 9, 86 km, iar antreprenor este PORR Construct SRL.Durata contractului este de 60 de luni – 16 luni proiectare, 44 de luni execuţie – valoarea fiind de 1,678 miliarde de lei, fără TVA, iar finanţarea este realizată prin Programul Transport.Stadiu actual de execuţie a lucrării este 30%, termenul de deschidere fiind 2027.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *