Social

MADR nu va mai finanța Programul „Tomata”. Cu ce va fi acesta înlocuit şi ce ajutoare din bugetul naţional vor primi fermierii români în 2021.

Programul Tomata nu va mai continua în 2021! Acesta va fi înlocuit de un program prin care toți cei care cultivă legume în spații protejate vor putea beneficia de sprijin financiar. Adrian Oros a precizat că programul tomata în spații protejate nu a avut efectul scontat în privința reducerii deficitului balanței comerciale, motiv pentru care el nu va mai continua anul acesta.

Ministrul Agriculturii a mai spus că MADR va compensa eliminarea ajutorului financiar acordat prin Programul „Tomata” printr-o măsură nouă din Planul Naţional Strategic dedicată producătorilor de legume în sere şi solarii.

,,Am spus că Programul „Tomata” nu va continua. Programul „Tomata” s-a derulat pe trei ani şi jumătate şi efectul benefic asupra deficitului balanţei comerciale nu s-a resimţit”, a anunţat ministrul Agriculturii.

Potrivit ministrului Agriculturii, Adrian Oros, ajutorul de stat pentru pentru subvenţionarea accizei la motorina utilizată în agricultură va continua până la finalul anului 2023.
MADR va finanţa în continuare Programul „Usturoiul”, precum şi programul pentru susţinerea crescătorilor de porci din rasele tradiţionale Bazna şi Mangaliţa.
Va continua şi programul de minimis pentru susţinerea apicultorilor.

Bogdan Pop

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close