Actualitate

Mai puțin de 100 de zile până la Finala Mondială a Cupei FIFA

Sursa imaginii: Pixabay

 

Ceremonia de deschidere a Cupei Mondiale FIFA 2022 va fi găzduită la Stadionul Al Bayt din Qatar, din Orientul Mijlociu. Va fi prima data când o țară din Orientul Mijlociu va găzdui finalele cupei mondiale. Fotbalul este un joc global ce aduce împreună cele mai largi grupuri de oameni, indifferent de rasă și religie. Extazul și pasiunea ce provin din aceste momente bat  cele mail argi provocări ale lumii și diferențele acestora. Cu mai puțin de 100 de zile până la începutul evenimentului principal al acestui an, oamenii din toată lumea așteaptă evenimentul cu nerăbdare și cu anticipare.

Preparările au fost realizate în mare viteză în țara gazdă, cu construcții capitale masive completate și curente. Pentru a găzdui acest eveniment spectaculos, națiunile gazdă construiesc opt stadioane superlative pentru a întâmpina meciurile diferite, Câteva dintre acestea sunt deja complete, în timp ce restul sunt gata pentru a fi utilizate într-un procent de 97%. Bilioane de dolari au fost investite în această țară pentru aceste jocuri. În timp ce alte stadioane au fost îmbunătățite, altele au fost construite din nou pentru a găzdui fotbalul pentru prima dată.

Pentru Qatar, va fi prima data când va participa la prestigiosul eveniment de fotbal. Qatar are atât de multe premiere, cum ar fi premiera de a participa la un fotbal competitive sau prima femeie arbitru care va oficia jocul cupei mondiale și multe altele. Toate cele 64 de jocuri vor fi televizate și difuzate în timp real pentru toate continentele lumii. Când jocurile încep, poți găsi anumite pariuri și promoții senzaționale pe pagina casino.netbet.ro. Qatar devine cea de a 18-a țară ce găzduiește lumea de la înființarea sa, dar lasă-ne să facem o retrospectivă a edițiilor anterioare.

Coreea de Sud & Japonia 2002

Două națiuni au susținut cupa mondială cu Brazilua care a câștigat turneul. Franța, cu superstarurile, a fost eliminată din etapele grupelor după o înfrângere la Senegal în meciul de deschidere. Coreea de Sud a înfrânt Italia și Spania și a pierdut în semi-finale. Ronaldo din Brazilia a câștigat cizma de aur prin marcarea a 8 goluri și, de asemenea, și-a ridicat al cincilea trofeu al cupei mondiale. 

Germania 2006

Germania a găzduit ediția din 2006 și Italia a câștigat turneul după înfrângerea Franței în finale. Miroslav Klose a marcat 5 goluri, dar Germania a fost înfrântă în semi-finale. Wayne Rooney  fost eliminat la pierderea Angliei. În timp ce Zinedine Zidane a dat lui Marco Materazzi o lovitură cu capul și a fost eliminat în finale.

Africa de Sud 2010

Africa de Sud a fost prima națiune Africană care a găzduit turneul și Spania a ridicat trofeul după câștigul competiției Euro din 2008. Spania a dominat turneul cu introducerea stilului de fotbal tiki-taka. În același turneu, tehnologia golului de pe linie a fost introdusă, lucru ce a respins golul lui Frank Lampard împotriva Germaniei. Luis Suarez a fost în lumina reflectoarelor când a manevrat mingea în linia golului pentru a-l preveni pe Ghana din depășirea sferturilor de finală.

Brazilia 2004

Brazilia a găzduit ediția din 2014 și Germania a preluat gloria. Acest turneu a văzut pe campionii precedenți din Spania umiliți de către Olanda în jocurile din deschidere prin înfrângerea la 5-1 și, de asemenea, a eșuat deplorabil prin neajungerea în ultimii 16. Germania i-a decimat pe băieții Samba la 7-1 în drumul lor spre finale. Robin Van Persie a marcat o lovitură cu capul spectaculară.

Rusia 2018

Franța a câștigat turneul din 2018, turneu ce a fost martor la ascensiunea unui copil nou din cartier, Kylian Mbappé . Germania a eșuat în a ieși din fazele de grup. Cristiano Ronaldo a jucat o parte majoră din succesul echipei Portugheze, echipă care l-a vâzut pe acesta creând un record de marcare a 4 turnee diferite a cupei mondiale.

Mondialele din 2022 arată foarte promițătoare, cu talente senzaționale în fotbal ce au o ascensiune din diferite părți ale lumii. Fanii fotbalului așteaptă toți nerăbdători pentru a da startul jocurilor! Cine va ridica trofeul prestigios?!

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată.

Back to top button
https://api.clevernt.com/a9087cb8-cfba-11ec-a592-cabfa2a5a2de/