Dezvăluiri

Mai puțin de cinci persoane din satul Roșiuța, angajate la cariera din localitate

Satul Roșiuța afectat de lucrările din minerit are un număr redus de localnici care sunt angajați la cariera care funcționează în perimetrul localității. Oamenii s-au plâns primarului, pe lângă alte probleme, că nu sunt băgați în seamă de problemele comunității de șefii din minerit de la Cariera Roșiuța. Localnicii spun că le-au fost afectate terenurile agricole, fântânile, ei suportând poluarea de ani buni.

O parte dintre localnici și-au cedat terenurile pe nimic carierei doar pentru ca unitatea să funcționeze. Tinerii din localitate sunt însă șomeri deoarece în carieră nu au avut loc, ci doar pilele unora din alte localități, situate la distanță de Roșiuța.

Oamenii anunță că vor face un tabel cu tinerii care vor sa muncească la carieră, în funcție de vârstă, de studii și de probleme sociale.

Cetățenii s-au plâns primarului de Motru că sprijinul carierei către sat este foarte mic la acest moment, solicitând ajutor pentru drumurile sătești din localitate, pentru drumul care duce la cimitir cât și pentru apa menajeră livrată de la carieră, care nu ajunge și nu face față nevoilor populație. În satul Roșiuța sunt în jur de 200 de familii.

Locuitorii ridica problema drumului betonat spre biserica din sat, care este degradat și nu se ia nicio măsură, acesta cândva fiind industrial dar a devenit drum comunal din beton, pe el circulând mașinile de greu tonaj dar și limuzinele șefilor.

Primarul de Motru le-a promis ajutor pentru că și acestor cetățeni să li se rezolve problemele.

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button