Dezvăluiri

VIDEO. Hal de primar! Stamatoiu alungă investitorii din Scoarța: „Băi, lasa-mă… Bianca, închide ușa!”

Un om de afaceri, care intenționa să investească în comuna Scoarța, s-a prezentat, miercuri, la sediul primăriei pentru a i se elibera un certificat fiscal și o ofertă de vânzare a unui teren. După ce a fost plimbat două ore de la un funcționar la altul, i s-a cerut să facă o altă cerere, astfel încât să mai fie ținut alte câteva ore să aștepte. Primarul a motivat că are puțini subordonați în activitate și nu are cine întocmi documentele pe care i le solicita omul de afaceri, însă acestea trebuiau să fie eliberate de câteva săptămâni. În realitate, mai mulți angajați ai primăriei au fost nevoiți să plece din instituție, pentru că primarul trebuie să le facă loc lipitorilor săi de afișe, susțin surse locale. Cert este că, după un schimb de replici între primar și afacerist, Stamatoiu i-a cerut unei angajate să-i închidă acestuia ușa în nas.

Gena, șefa primăriei

Primarii gorjeni se plâng de faptul că investitorii nu calcă prin județ, iar Gorjul este pe ultimul loc în țară la capitolul investiții, însă nu povestesc niciodată cum îi tratează ei pe potențialii investitori autohtoni.
La Scoarța, primarul social-democrat Ion Stamatoiu l-a scos afară din primărie pe un tânăr om de afaceri care venise la administrația comunei pentru a ridica niște documente, cu gândul de a investi în localitate.
Afaceristul a fost ținut mai multe ore pe la ușile instituției, iar mai apoi plimbat pe la mai mulți funcționari care, sub diferite pretexte, au refuzat să-i elibereze un certificat fiscal și o ofertă pentru a putea achiziționa un teren în comună.
La un moment dat, omul de afaceri a interacționat și cu viceprimarul comunei, Eugenia Ciugudean, care l-a trimis la plimbare, spunându-i să lase o cerere la primărie că i se va răspunde la un moment dat, asta deși documentele de care era interest afaceristul trebuiau eliberate, de către autoritățile de la Scoarța, cu aproximativ o lună în urmă.
”Mi-a cerut buletinul, cu toate că aveau câteva copii după cartea mea de identitate, atașate la cererile pe care le-am remis primăriei. I-am spus că am o fotografie a documentului de identitate pe telefon, însă a refuzat orice dialog și mi-a zis să depun o altă cerere și să aștept răspuns”, a afirmat omul de afaceri.
Atitudinea viceprimarului este cunoscută de locuitorii comunei care spun că ”Gena” se comportă în instituție de parcă ar fi pe propria moșie.
” Viceprimarul Arcuș a plecat mai înainte de sfârșitul mandatului cu 30 de zile, la fel și consilierul primarului. Probabil li se făcuse lehamite. Acum Gena conduce primăria, ea e șefa”, spune un localnic din Scoarța.

După altă oră de așteptare…

… omul de afaceri i-a cerut explicații primarului Stamatoiu pentru atitudinea salariaților primăriei, însă a sfârșit prin a fi dat afară din instituție.
”De când știu eu primăria asta, cei care conduc instituția au o atitudine greșită. Astăzi, după un schimb de replici cu o funcționară m-au lăsat la o ușă vreo două ore, iar la un moment dat a ieșit doamna viceprimar și pe un ton ridicat mi-a zis că nu-mi dă nimic, să las o cerere acolo că o să-mi trimită ea răspuns. I-am spus că trebuia să fie gata de o lună de zile acel certificat fiscal. S-au închis într-un birou și n-a mai vorbit nimeni cu mine. După o oră m-am dus la primar să-i cer explicații și m-a luat cu ”băi” și de aici lucrurile au degenerat un pic și totul a sfârșit prin a mă da afară din instituție și a pune o angajată să-mi închidă ușa în nas”, a spus afaceristul.
”Băi, lasa-mă…Bianca, închide ușa!”, a fost replica de bun venit în comună, pe care i-a adresat-o primarul Stamatoiu tânărului om de afaceri.

Acesta nu este un caz singular în care Stamatoiu își dă în stambă, iar mărturie stau declarațiile altor persoane care au interacționat cu funcționarii din jurul primarului și cu acesta și care spun că nimic nu se poate rezolva fără micile ”atenții”.
”E cunoscut faptul că trebuie să dai ceva, orice, o cafea, o brânzică, ca să ți se rezolve problema. Ăsta e modelul de administrație cultivat la Scoarța de Stamatoiu & Gena Ciugudean”, a afirmat un alt localnic.

Motivația primarului că sunt doar zece oameni în primărie și din această cauză există întârzieri în eliberarea unor documente către cetățeni este contrazisă de localnici care afirmă că ”salariații nu sunt acasă, au plecat de tot din instituție. Doi s-au pensionat anticipat, cel de la urbanism și cel de la casierie, iar cel de la cadastru s-a transferat la Primăria Lelești. Secretarul a plecat la Direcția de Statistică pe o funcție de execuție, de pe o funcție de conducere, iar până și buldozeristul s-a dus la primăria de la Bengești, toți forțați de anumite împrejurări, adică să vină în locul lor lipitorii de afișe ai lui Stamatoiu”.

Tag-uri

Articole asemănătoare:

Un comentariu

  1. sa se faca un audit la primaria Scoarta caci este necesar . asa se alunga investitorii . pacat de acest judet , pe langa faptul ca nu avem infrastructura rutiera , iata ca acest investitor ca si altii totusi a dorit sa investeasca . ce primar este acesta care nu stie sa atraga investitori ???? oare ce om ??/

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Back to top button
Close