Sport

Marcel Romanescu: ”Voi propune ca Pandurii să joace tot gratis pe stadionul Municipal”

Scandalul mediatic iscat după ce Pandurii Târgu Jiu a fost pusă să plătească 5000 lei pentru a disputa pe stadionul Municipal, în urmă cu o săptămână, amicalul cu ”FC U” Craiova, pare să se fi stins. Dacă, sâmbăta trecută, declara, răspicat, că Pandurii trebuie să platească același preț ca și cealaltă echipă din oraș, Viitorul Pandurii, primarul Marcel Romanescu și-a schimbat, mai apoi, discursul, la 180 de grade.

Cum își schimbă cuvântul primarul Marcel Romanescu de la o zi la alta

Ce spunea Romanescu sâmbăta trecută, pentru editie.ro: ”Îmi pare foarte rău că acest meci nu s-a jucat (…) Pandurii trebuia să plătească suma de 5.000 de lei. Atât este chiria pentru disputarea unui meci, fie amical, fie oficial, pe arena noastră. Acești bani îi plătește și Viitorul Pandurii. În schimb, cu Pandurii am avut un proces. Ce s-a întâmplat? Ei au avut un contract de comodat până în martie 2020. Știți povestea cu gazonul, că era al lor, nu o mai reiau, dar acest contract a expirat și i-am pus să scoată și ei din buzunar suma de 5.000 de lei. Nu îi mai puteam lăsa să joace gratis. Avem controale și nu îmi pot permite să mă trezesc cu Curtea de Conturi pe cap. Și așa au venit în control și am fost întrebați de ce Pandurii joacă gratis pe arena centrală. Le-am explicat că suntem într-un proces, iar acum acest proces s-a terminat, iar Pandurii a pierdut. Anul trecut, ne-au dat în judecată după ce le-am pus în vedere că trebuie să plătească 5.000 de lei pe meci. I-am lăsat pe toată durata procesului să joace aici gratis, dar în final au pierdut procesul cu noi. Acum trebuie să ne dea câte 5.000 de lei pentru fiecare meci pe care l-au jucat gratis, pe durata procesului.”

Ce zice primarul după 6 zile de la declarația inițială, la Radio Infinit: ”Luni, în Ședința Ordinală de Consiliu Local, voi depune un nou proiect prin care voi încerca să-i conving pe consilieri ca să prelungim perioada de comodat, care a expirat anul trecut. Faptul că există, în instanță, o nouă acțiune depusă cu același obiect, însă de data aceasta clubul nu mai solicită anumite sume de bani pentru folosirea gazonului și de alte echipe. Voi depunde un proiect ca, pe perioada în care ne judecăm. Pandurii să folosească terenul cu titlu gratuit, până când hotărârea devine definitivă și irevocabilă. Pandurii solicită prelungirea contactului de comodat pe încă 4 ani, ani în care Pandurii consideră că nu au putut folosi acest stadion, fiindcă era în construcție (n.r. – nu consideră, chiar nu l-a putut folosi timp de aproape 4 ani, iar gazonul și pista de atletism au fost făcute din banii clubului Pandurii în anul 2011 și au fost păstrate și după demolarea vechii arene, lucrările efectuate la noul stadion fiind făcute în jurul suprafeței de joc și a pistei). Și în urmă cu un an, imediat după ce s-a constaatt că s-a încheiat contractul de comodat (n.r. – încheiat în 2005, pe 20 de ani), am prelungit posibilitatea ca Pandurii să folosească, cu titlu gratuit, noul stadion. Imediat, s-a deschis un proces împotriva Autorității Publice Locale (n.r. – împotriva Primăriei Târgu Jiu, care administrează noul stadion predat de CNI) și am considerat că e moral, ca pe perioada în care ne judecăm, Pandurii să joace gratis. Au pierdut acea acțiune pe care au depus-o în instanță, care a devenit definitivă și irevocabilă, dar apoi au mai deschis o acțiune. Noi doar i-am înștiințat, o dată cu definitivarea acelei acțiuni anterioare, că sunt obligați că plătească banii și pentru meciurile jucate gratis, anterior, din toamna trecută. Normal este ca, în momentul în care ei au pierdut definitiv în instanță, noi să-i anunțăm că acea perioada din 30 martie 2020 nu mai e acoperită de niciun contract de comodat.”

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *