Ultima oră

Mario Iorgulescu scapă de condamnarea la 13 ani și 8 luni de închisoare. Dosarul, trimis la rejudecare

Mario Iorgulescu, fiul lui Gino Iorgulescu, preşedintele Ligii Profesioniste de Fotbal, scapă de condamnarea la 13 ani și 8 luni de închisoare pe care a primit-o după ce a ucis un șofer, fiind sub influența alcoolului și drogurilor.

Înalta Curte de Casație și Justiție a admis, joi, recursul în casație formulat de Mario Iorgulescu la sentința definitivă de 13 ani și 8 luni de închisoare pentru că a ucis un tânăr când conducea drogat și beat.

„Admite recursul în casaţie declarat de inculpatul Iorgulescu Gino – Mario împotriva deciziei penale nr. 1485/A din 18 octombrie 2023, pronunțată de Curtea de Apel Bucureşti – Secția a II-a Penală în dosarul nr. 20691/3/2020 (892/2023). Casează, în parte, decizia penală atacată, numai în ce privește pe inculpatul Iorgulescu Gino – Mario și trimite cauza la rejudecare de către instanța de apel, Curtea de Apel București. Menține celelalte dispoziții ale hotărârii atacate, care nu contravin prezentei decizii. Cheltuielile judiciare ocazionate de soluționarea recursului în casație rămân în sarcina statului. Definitivă. Pronunţată în şedinţă publică, astăzi, 20 iunie 2024”, se arată în minuta instanței.

Procesul său se va rejudeca din faza de apel.

Mario Iorgulescu se află internat într-o clinică privată din Italia. Accidentul pe care l-a provocat și pentru care este condamnat în prezent a avut loc în urmă cu cinci ani.

Prințesa Kalina a Bulgariei, apariție controversată la Palatul Varna din Sofia. Tragedia care și-a pus amprenta asupra chipului ei
Tânărul a provocat un grav accident rutier în data de 8 septembrie 2019 când, cu o alcoolemie de 1,96 g/l şi sub influenţa cocainei, s-a urcat la volanul mașinii sale, un Aston Martin model DBS.

Pe drumul său, Mario Iorgulescu a circulat cu viteze cuprinse între 140 km/h şi 164 km/h, a trecut pe roșu, a pătruns pe contrasens, și a intrat în coliziune cu un autoturism condus de un bărbat care a murit pe loc în urma accidentului. La momentul impactului, mașina lui Mario avea viteza de 143 km/h.

La câteva zile după accident, Mario Iorgulescu a fost transferat în Italia cu un avion privat, având sprijinul familiei sale. A fost imediat internat într-o clinică privată, fiind trimis în judecată în România în lipsă.

Pe 10 februarie 2023 a fost condamnat de Tribunalul Bucureşti la 15 ani şi 8 luni de închisoare. S-a stabilit că Mario avea discernământ în momentul producerii accidentului și că în prezent nu suferă de afecţiuni psihice sau de alte probleme medicale care să-l împiedice să-și ispășească pedeapsa.

   

Citește și:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *