Eveniment

Martori importanți în dosarul de corupție al fostului președinte al Obștii Pociovaliștea

Fostul preşedinte al obştii din Novaci a fost trimis în judecată, în vara anului trecut, de către procurorii anticorupţie, pentru că a depus documente false şi inexacte în baza cărora a încasat subvenţii consistente.

Ion Tomescu, fostul preşedinte al Obştii Pociovaliştea, este judecat de Tribunalul Gorj pentru încasarea necuvenită a unor sume de la APIA. Judecata înaintează greoi, al optulea termen fiind judecat luni. În cauză a rămas să se studieze doi martori importanți, la termenul din 14 noiembrie.

Suma care a fost acordată în mod ilegal lui Tomescu, ca urmare a subvenţiilor de la Agenţia pentru Plăţi şi Intervenţie în Agricultură se ridică la peste trei milioane de lei. „În perioada 2007-2014, inculpatul ar fi depus la Agenţia de Plăţi şi Intervenţie pentru Agricultură (A.P.I.A.), mai multe documente false şi inexacte cu privire la îndeplinirea condiţiilor de eligibilitate, în scopul de a obţine în mod injust sume de bani în cadrul schemelor de plată unică, pentru o suprafaţă de teren (gol alpin în Muntele Mereuţu) pe care nu o deţinea în realitate. Prin aceste demersuri, inculpatul ar fi obţinut pe nedrept fonduri nerambursabile în cuantum total de 3.159.879 lei, sumă cu care A.P.I.A. s-a constituit parte civilă în cauză. În cauză, s-a dispus luarea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra mai multor imobile ce aparţin inculpatului”, au transmis procurorii DNA-Serviciul Teritorial Craiova, în momentul trimiterii în judecată.

   

Articole asemănătoare:

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *